Ενισχύεται η θέση της
Νινέττας Μανούση, εγγονής του αείμνηστου Στ. Μανούση

Εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, λίγες ώρες μετά τις νέες διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι θα είναι υποψήφιος, κινδυνεύει να βρεθεί ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΗ», αρχιτέκτονας κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ανιψιός του πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Τέλη Παυλίδη!

Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο κ. Γιαννικουρής δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Θανάση Μπούρα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνο μαζί με τους κ.κ. Κώστα Γκιουλέκα,  Γιάννη Πλακιωτάκη,  Γιώργο Βλάχο και Κώστα Τασούλα, για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της, με απόφαση του προέδρου κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ο κ. Μπούρας, αφού επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γιαννικουρής είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στις εκλογές για τη συμπλήρωση της κενής θέσης στη λίστα, μετά την απόφαση του κ. Ιωάννη Κρητικού, από την Κω, να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, τον διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, βλέπει θετικά την υποψηφιότητά του και ότι προτίθεται να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια.
Χθες ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», αποφασίστηκε η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα με γυναίκα, προκειμένου να καλυφθεί και η ποσόστωση, μετά από προβλήματα που ανέκυψαν στις λίστες σ’ ολόκληρη τη χώρα (αυτό προβάλλεται αρμοδίως από τη Νέα Δημοκρατία ως ο μοναδικός λόγος εξαίρεσης του κ. Γιαννικουρή).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την κάλυψη της κενής θέσης του ψηφοδελτίου προαλείφεται η δικηγόρος κ. Νινέττα Μανούση, μέλος της Ένωσης Κώων Αθήνας, εγγονή του αείμνηστου Σταμάτη Κ. Μανούση.

Ο Σταμάτης Μανούσης οφθαλμίατρος και πολιτικός από την Κω υπηρέτησε ως βουλευτής και υπουργός τη δεκαετία του ’60. Διακρίθηκε για τη φιλοπατρία του και για τη φιλανθρωπική προσφορά κυρίως προς του πατριώτες του.
Η κλινική του ήταν και ονομάστηκε “Στέγη των Κώων στην Αθήνα”. Ήταν παντρεμένος με την Κική Δασκαλοπούλου.
Ιδρυτής και διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής “Μανούση” στην Αθήνα, στην οδό Νεοφύτου Βάμβα 9 (1936-1973).
Στον πόλεμο του 1940-41 υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπίατρος στον Ελληνικό Στρατό με υπηρεσία κυρίως στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, ο Δήμος του οποίου αργότερα τον παρασημοφόρησε για τις υπηρεσίες του.
Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, η κλινική του μεταβλήθηκε σε λαϊκό κατάλυμα, φιλοξενώντας, κατά δεκάδες, ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ) και του αναγνωρίστηκε επίσημα η δράση του αυτή με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διετέλεσε πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Αδελφότητας Πειραιώς, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (1928), πρόεδρος της Γενικής Ένωσης Κώων Αθηνών, και αντιπρόεδρος της Δωδεκανησιακής Νεολαίας Αθηνών.
Ήταν επίσης ανταποκριτής της εφημερίδας “Δωδεκάνησος” (1928), ιδρυτικό μέλος της εδρεύουσας στην Αθήνα Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας (ΔΙΛΕ), μέλος του φιλολογικού συλλόγου “Παρνασσός”, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Αθηνών (δημοσίευσε εργασίες σε συνέδρια μαζί με τον συνεργάτη του Καθηγητή Θ. Τζανίδη) και μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω (Δ.Ι.Ι. ΚΩ).

Η εγγονή του, που διατηρεί στενούς δεσμούς με το νησί και συμμετέχει ενεργά στην Ένωση Κώων Αθήνας έχει λαμπρές σπουδές στη νομική επιστήμη σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας και στο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ