Ειδήσεις

Χυδαιότατη επίθεση του δημάρχου κατά εκπροσώπων τοπικών φορέων με ακατονόμαστες εκφράσεις!!

«Σημεία και τέρατα» πρέπει να διαδραματίστηκαν στην πραγματικότητα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ την Τετάρτη 1η Αυγούστου και προκαλεί κατάπληξη το γεγονός γιατί απεκρύβησαν από την κοινή γνώμη, γιατί δεν παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ., γιατί δεν ζήτησαν όλοι μαζί με κοινή τους δήλωση την παραίτηση του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και γιατί δεν προσέφυγαν ακόμα και στη δικαιοσύνη. Όλα όσα φέρεται να είπε ο δήμαρχος, η φρασεολογία που χρησιμοποίησε δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία!
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του δημάρχου και προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτη Χατζηδιάκου και συμμετείχαν σε αυτή οι αντιδήμαρχοι κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, κ. Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης, κ.α.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η έγκριση της επιχορήγησης του οργανισμού από το δήμο Ρόδου με το ποσό των 370.000 ευρώ και το πλάνο δράσεων που θα υλοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, θέμα το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η επιχορήγηση και το πρόγραμμα εγκρίθηκαν ομοφώνως παρά τις όποιες επιφυλάξεις εξέφρασαν τα μέλη του δ.σ. Ο δήμαρχος βγήκε όμως εκτός εαυτού όταν έγιναν αναφορές στην κακή εικόνα του νησιού και σε προβλήματα καθημερινότητας. Χρησιμοποιώντας ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο, επιτέθηκε κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου, φωνάζοντας ότι και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φέρει ευθύνη για πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν, κανείς όμως δεν τα βάζει με την περιφερειακή αρχή.
Σχετικά με τα όσα διημείφθησαν στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ και είδαν το φως της δημοσιότητας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:
«Η αχαρακτήριστη όσο και αναίτια λεκτική επίθεση του Δημάρχου Ρόδου, στην χθεσινή, κατά τον νόμο δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΡΟΤΟΥΡ, κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά κυρίως κατά όσων έχουν συνεργασία με αυτή, είναι πρωτοφανής και υπερβαίνει και τα πιο ακραία όρια της πολιτικής λειτουργίας.
Συμπεριφορές όπως αυτή, συνιστούν ευθεία πορεία σε ένα πολιτικό κατήφορο. Συμπεριφορές για τις οποίες δεν χωρά δικαιολογία και δεν επιτρέπεται καμία ανοχή. Λυπάμαι πολύ που το επίπεδο της πολιτικής έπεσε τόσο χαμηλά».
Ακολουθούν δηλώσεις μελών του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ για την επίμαχη συνεδρίαση:
Γιάννης Πάππου
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Πάππου ήταν ο μόνος που αποχώρησε μετά την έκρηξη του δημάρχου. Σε δηλώσεις του στη «δημοκρατική», τονίζει ότι τα προβλήματα της Ρόδου απαιτούν λύσεις οι οποίες μόνο μέσα από γόνιμο και πολιτισμένο διάλογο μπορούν να προκύψουν. Τονίζει ότι αδυνατεί να παρευρίσκεται σε όποια σύσκεψη δεν πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.
Αναλυτικά, ο κ. Πάππου δήλωσε τα εξής: «Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, η κοινωνία μας, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες του νησιού μας επιβάλλουν κοινούς στόχους, κοινή στρατηγική, αρμονική συνεργασία, εποικοδομητικούς και πολιτισμένους διαλόγους, αποτελεσματικές ενέργειες και ψυχραιμία. Μονάχα μέσα από γόνιμο διάλογο και αποτελεσματικότητα δράσεων, μπορούμε να βρούμε λύσεις και να πάμε τη Ρόδο εκεί που της αξίζει.
Αδυνατώ λοιπόν, αρνούμαι αν θέλετε, να παρευρίσκομαι σε οποιαδήποτε σύσκεψη, η οποία δεν πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας, της πολιτισμένης συμπεριφοράς προς τους συνομιλητές. Σε οποιαδήποτε σύσκεψη όπου υποβαθμίζεται ή υποτιμάται η προσωπικότητά μου και η ακεραιότητα του θεσμού που εκπροσωπώ».
Ευαγγελία Παναή
Η κα Ευαγγελία Παναή, δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ επισημαίνει ότι όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με πολιτισμένο και κόσμιο τρόπο έκαναν τις επισημάνσεις τους για το πρόγραμμα δράσεων του ΠΡΟΤΟΥΡ που κλήθηκαν να ψηφίσουν. Η φραστική επίθεση του δημάρχου κατά των μελών του δ.σ., οι χειρονομίες και γενικά το ξέσπασμά του δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
«Είναι ολοκληρωτικά απαράδεκτη η όλη συμπεριφορά του δημάρχου, το χυδαίο φρασεολόγιο, οι χειρονομίες του κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ, έχοντας απέναντί του τους κορυφαίους εκπροσώπους των φορέων και των πλουτοπαραγωγικών τάξεων του τόπου. Το ξέσπασμα αυτό ήταν εντελώς ξαφνικό και η επίθεση εντελώς άδικη. Δεν υπήρξαν λαβές από κανένα. Οι τοποθετήσεις όλων των μελών του δ.σ. ήταν σε πολιτισμένο και κόσμιο ύφος. Άλλωστε όλοι μας συναινέσαμε στο πρόγραμμα του ΠΡΟΤΟΥΡ που κληθήκαμε να υπερψηφίσουμε. Είναι όμως προσφιλής αυτή η τακτική του δημάρχου ακόμη και στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα το δημαρχιακό μέγαρο δεν είναι το σπίτι του», δήλωσε η κα Παναή.
Παναγιώτης Τοκούζης
Ο πρόεδρος ΤΟΥ ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης δηλώνει ότι δεν δύναται να αποτελεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ πεδίο των όποιων αντιπαραθέσεων.
«Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του. Κακώς αντέδρασε κατ’ αυτό τον τρόπο. Ζήτησε βέβαια συγγνώμη, όμως ο ΠΡΟΤΟΥΡ δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων και δη σε τέτοιο ύφος».

Πολλά ερωτήματα
ζητούν απάντηση
Όσο επιεικής κι αν θέλει να είναι κανείς με τον δήμαρχο Φ. Χατζηδιάκο, με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουν ότι υβρίζει χυδαία όποιον τον κρίνει, δεν μπορεί παρά να θέσει ορισμένα ερωτήματα:
– Ποιες ήταν ακριβώς οι χυδαίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για εκπροσώπους κορυφαίων φορέων; Γιατί απεκρύβησαν από την κοινή γνώμη και για ποιες σκοπιμότητες;
– Γιατί απεχώρησε από την συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γ. Πάππου;
– Τι άλλο πρέπει ακόμα να συμβεί για να λογοδοτήσει ενώπιον του λαού ή και της δικαιοσύνης ο δήμαρχος και γιατί δεν έχει ακόμα υποβάλει την παραίτησή του;
– Πού βρίσκεται, τέλος πάντων; Σε υπόγεια κακόφημων οίκων;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου