Συνεντεύξεις

«Μην τολμήσετε να αγγίξετε την παραλία της Τσαμπίκας»!

“Δικός μας στόχος είναι σταματήσουμε τα σχέδια «ορθολογισμού» και «μεταρρυθμίσεων», που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και να δεσμεύουν τον ελληνικό λαό με επιλογές που καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας”.
Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη “δ”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης με αφορμή όσα λέγονται και για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
“Η δική μας επιλογή είναι, μαζί με το λαό να διαμορφώσουμε εκείνους του συσχετισμούς που θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού με κορμό τις δυνάμεις της εργασίας και τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στα επικοινωνιακά «εκλογικά» παιχνίδια της κυβέρνησης”, δηλώνει ο κ Γάκης.
Με αφορμή την παραχώρηση προς αξιοποίηση των δύο τμημάτων της έκτασης στ’ Αφάντου ο κ. Δημήτρης Γάκης προειδοποιεί τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τους κυβερνητικούς παράγοντες, «να μην αγγίξουν την παραλία της Τσαμπίκας γιατί για αυτή θα δοθεί η μάχη των μαχών»!
Σε ερώτηση σχετικά με την παράνομη μετανάστευση ο κ. Δημήτρης Γάκης δηλώνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών προσφύγων εκεί όπου το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στη «φωτιά» που έχει ανάψει στη Μέση Ανατολή αλλά και στα σοβαρά προβλήματα στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας.

Η συνέντευξή του κ. Δημήτρη Γάκη, αναλυτικά:
• Ποιά είναι η άποψη σας για την παραχώρηση προς αξιοποίηση των δύο τμημάτων της έκτασης του Γκόλφ στ’ Αφάντου; Με αφορμή το γεγονός ότι το δρόμο της παραχώρησης θα πάρουν και άλλα ακίνητα- φιλέτα της Ρόδου, ποιό θα είναι το όφελος για το νησί;
Το «Γκολφ Αφάντου» είναι ένα στολίδι, ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Ρόδου που η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το απαξίωσε. Για να έρθουν σήμερα τα δύο κόμματα – σε συνεργασία – να το ξεπουλήσουν, σαν να ήταν ένα απλό βοσκοτόπι… με 18 ευρώ το τ.μ! Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Είναι δύο ακίνητα «φιλέτα», τα οποία επιλέχθηκαν, κατά την άποψή μας, σαν ένας πιλότος εφαρμογής του μοντέλου της δήθεν «αξιοποίησης», του ξεπουλήματος δηλαδή της δημόσιας περιουσίας στη Ρόδο. Ακολουθούν το δάσος του Προφήτη Ηλία, η παραλία της Τσαμπίκας, το “Κεραμί”, η παραλία της Λάρδου, το στρατόπεδο και η παραλία της Καλάθου, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαγγέλου με το κάστρο του, το Πρασονήσι και τα υπόλοιπα ακίνητα του Δημοσίου στη Ρόδο που σήμερα βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η αξιοποίηση της περιοχής πρέπει να γίνει με σεβασμό σε βασικές αρχές, όπως είναι η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, η ανάπτυξη της περιοχής Αφάντου και του νησιού με όρους αειφορίας, με ήπιες επεμβάσεις και με τη στροφή του τουρισμού σε ποιοτικά προϊόντα και εναλλακτικές μορφές. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής προσφέρεται για μια τέτοιας μορφής βιώσιμη ανάπτυξη. Η ελεύθερη και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε όλο το μήκος της παραλίας είναιεπίσης μια αξία αδιαπραγμάτευτη. Δεν θα δωρίσουμε στο κεφάλαιο τον πολιτισμό μας, την κληρονομιά των νησιωτικών κοινωνιών, το φυσικό μας πλούτο. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, είναι θέμα ισοτιμίας στην αναπτυξιακή προοπτική, είναι πρόκληση και προτεραιότητα για όλη την τοπική κοινωνία τη Ρόδου να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την πραγματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των ίδιων των πολιτών. Διότι, αν δεν αντιδράσει σύσσωμος ο Ροδιακός λαός μάλλον αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα μπορέσει να επισκεφτεί το υπέροχο αυτό κομμάτι γης του νησιού μας.Στο Γκολφ Αφάντου μπορεί να βρήκαν σύμμαχο ενα τμήμα του Ροδιακού λαού, κουρασμένο απο τις επί 30 και πλέον χρόνια άγονες προσπάθειες αξιοποίησης του.
Η περίπτωση της παραλίας της Τσαμπίκας όμως είναι εντελώς διαφορετική. Η παραλία αυτή ¨κουβαλάει¨ επι πλέον ένα βαρύ θρησκευτικό φορτίο.Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στους στρατευμένους μεσίτες του ΤΑΙΠΕΔ και στους κυβερνητικούς τοποτηρητές των ξένων συμφερόντων. Μη τολμήσετε και αγγίξετε κυρίως την παραλία της Τσαμπίκας. Εκεί ο Ροδιακός λαός θα δώσει τη ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ. Θα σας περιμένουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

• Πως μπορεί πραγματικά να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις;Πρέπει να δημιουργηθεί στη Ρόδο χώρος υποδοχής παράνομων μεταναστών;
Κατ´ αρχήν θα προτιμούσα να χρησιμοποιούμε τον επίσημο όρο του ΟΗΕ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ή ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ αντι του γενικού ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ που χρησιμοποιήσατε ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Δεν ειναι γενικά και καθολικά παράνομοι.Το πρώτο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι Δωδεκανησιακό, ούτε εθνικό, αλλά πανευρωπαϊκό. Δυστυχώς μετά από τραγικά σωρευτικά λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την αποδοχή συμφωνιών, όπως αυτών του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, έχουμε φτάσει σε ένα τέλμα. Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο του τρόπου αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού, όπου ο ανθρώπινος παράγοντας να είναι κυρίαρχος. Οι λύσεις τύπου Αμυγδαλέζας είναι ντροπή για την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να στοιβάζουμε ανθρώπινες ψυχές. Πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός πανευρωπαϊκός σχεδιασμός, και κατά συνέπεια οι ανάλογοι πόροι, στήριξης αυτών των ανθρώπων.Υπάρχει επίσης μια μεγάλη σύγχυση. Αλλο κέντρο κράτησης κι άλλο κέντρο πρώτης υποδοχής. Για τις αρμοδιότητες των κέντρων πρώτης υποδοχής σας παραπέμπω στον ιστότοπο: http://www.minocp.gov.gr/asylo .
Εμεις έχουμε τρείς βασικές αρχές. Ειρήνη και όχι πόλεμος, Δημοκρατία και όχι φασισμός, Ανθρωπιά και όχι μίσος. Θέλουμε οι άνθρωποι να ζουν σε ειρηνικό και δημοκρατικό περιβάλλον και στη χώρα τους, με τις οκογένειές τους. Αν με ρωτήσετε αν θέλω πρόσφυγες και μετανάστες, προφανώς θα σας απαντούσα ΟΧΙ. Αν με ρωτήσετε ποιός τους θέλει θα σας απαντούσα αυτοί που κάνουν τους πολέμους θυσιάζοντας τους ανθρώπους για τα ορυκτά (πετρέλαια, μεταλλεύματα κτλ) Αν με ρωτήσετε αν τους βρούμε στη θάλασσα τι να τους κάνουμε, θα σας έλεγα να τους σώσουμε και όχι να τους αφήσουμε να πνιγούν. Αν με ρωτήσετε τι να τους κάνουμε μετά, θα σας απαντούσα να τους φροντίσουμε με ανθρωπιά. Αν με ρωτήσετε αν θέλω να γυρνάνε ελεύθεροι στο κρύο και στη ζέστη θα σας έλεγα ΟΧΙ. Ο καθένας μας νομίζω τις ίδιες απαντήσεις θα έδινε.
Τι πρέπει να κάνουμε; Κοινή νομίζω είναι και η πρόταση. Να δημιουργήσουμε κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών-προσφύγων εκεί όπου με μεγάλη συχνότητα επιβιβάζονται και να τηρούνται οι διαδικασίες απονομής ασύλου ή επαναπροώθησής τους στις χώρες τους. Να επιβάλουμε στην ΕΕ να δεχθεί αναλογικά αντίστοιχο αριθμό προσφύγων κι όχι να εξοφλούν τα εγκλήματα τους με λίγα ψωροευρώ δημιουργώντας χώρες αποθήκες σωμάτων και ψυχών. Μόνο οργανώνοντας χώρους πρώτης υποδοχής θα εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, των επισκεπτών μας αλλά και των ίδιων των προσφύγων και ταυτόχρονα θα προστατευτεί η τουριστική εικόνα της περιοχής μας. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, εκτός του ότι είναι υποκριτική και φαρισαϊκή, διαμορφώνει μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας για τα νησιά μας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο απο την επιθετικότητα και την αλαζονεία της Δύσης. Ούτε και λύνεται με δαιμονολογίες που χαϊδεύουν αυτιά.Δείτε τι γίνεται σήμερα στη Γάζα. Το αιμοδιψασμένο κράτος του Ισραήλ εξαφανίζει έναν ολόκληρο λαό με τις πλάτες των ΗΠΑ και την σιωπή και ανοχή της ΕΕ. Δεν θα πρέπει η Δύση να αναλάβει έστω τις επιπτώσεις αυτής της στάσης της; Οι Παλαιστίνιοι θα φταίνε αν προσπαθήσουν να γλυτώσουν απο τον θάνατο; Αν προσπαθήσουν να σώσουν τα παιδιά τους;Θα κλείνουμε κι άλλο τα ματιά μας βυθιζόμενοι στην αποχαύνωσή μας;
• Έχουν δοθεί λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας; Αισιοδοξείτε πως θα αντιμετωπιστούν;
Αυτό που δυστυχώς αποδεικνύει η συστηματική αποδόμηση της Υγείας από τη συγκυβέρνηση των μνημονίων στη Δωδεκάνησο, σε όλα τα επίπεδα, από τα Ιατρεία των μικρών νησιών μέχρι το ΓΝ Ρόδου, είναι μια οργανωμένη και μεθοδευμένη εγκατάλειψη των νησιών μας. Ως ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Υγείας στο Αρχιπέλαγος, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη νησιωτική χώρα: Με στελέχωση των μονάδων Υγείας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, με κίνητρα για την πλήρωση θέσεων ιατρών στα μικρά νησιά, αναβάθμιση του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, με αύξηση της χρηματοδότησης και με ένα λειτουργικό σύστημα ΕΚΑΒ στη Δ/νησο. Είναι γνωστά τα προβλήματα σε όλα τα νησιά, τα έχουμε αναδείξει στη Βουλή, όπως γνωρίζετε και εσείς μέσα από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, θα ήθελα όμως να σταθώ σε τέσσερα επίκαιρα ερωτήματα για την Υγεία στη Δωδεκάνησο, που θέσαμε πρόσφατα στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου:
Α. Για την ολοκληρωμένη λειτουργία του ΠΕΔΥ στη Ρόδο και τη στελέχωση με τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα, λόγω των ειδικών γεωγραφικών συνθηκών των περιοχών που καλύπτουν.

Β. Για την έλλειψη οργάνωσης του δικτύου του ΕΚΑΒ, που είναι πρόβλημα όλων των νησιών. Ειδικά για την Κάρπαθο, εκκρεμεί ακόμα η απάντηση στο θέμα των δυο ασθενοφόρων που έχουν δωρίσει ομογενείς στο Κέντρο Υγείας της Καρπάθου. Είχαμε θέσει το θέμα στη Βουλή, ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στα μέτρα (με τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας – Οικονομικών) που θα οδηγήσουν στην απόδοση των δύο ασθενοφόρων στο ΚΥ Καρπάθου.
Γ. Το τρίτο θέμα, συνδυάζεται με τις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία στη Ρόδο και στην Κω, που στηρίχθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες. Πότε και με ποιό χρονοδιάγραμμα θα λυθούν τα προβλήματα έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα Γενικά Νοσοκομεία Ρόδου και Κω και μέχρι τότε, ποιά άμεση λύση πρόκειται να υιοθετηθεί, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες της Δ/νήσου και να μην τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο; Προτίθεται η κυβέρνηση να θεσμοθετήσει ενισχυμένα κίνητρα για την αποδοχή και στελέχωση των προκηρυγμένων θέσεων επικουρικών ιατρών και νοσηλευτικού δυναμικού στη νησιωτική χώρα;
Δ. Τέλος, ένα τέταρτο θέμα αφορά στα προβλήματα στελέχωσης και οργάνωσης των Ειδικών Ιατρείων στα περιφερειακά αεροδρόμια της νησιωτικής χώρας, ειδικά, στα δύο σημαντικότερα διεθνή αεροδρόμια στη Δ/νησο. Είναι επιτακτική ανάγκη τόσο για την προστασία της υγείας των εκατομμυρίων επισκεπτών/τουριστών που διέρχονται στις πύλες των αερολιμένων ετησίως, όσο και για την εικόνα του τουρισμού στη Δ/νησο, να διασφαλιστεί η εύρυθμη και επί 24ώρου βάσεως λειτουργία των Ιατρείων στους Κρατικούς Αερολιμένες Ρόδου και Κω με επαρκή στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ.

Περιμένουμε απαντήσεις για συγκεκριμένο σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση για τη βελτίωση της σημερινής αποκαρδιωτικής και επικίνδυνης για την υγεία των πολιτών κατάστασης στη νησιωτική χώρα.Είναι υποχρέωση της Πολιτείας ο σεβασμός της νησιωτικότητας σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας των κατοίκων των ακριτικών νησιών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
• Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με τις μετεγγραφές των φοιτητών και ελλοχεύει ο κίνδυνος να απαξιωθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τι θα πρέπει να γίνει;
Σήμερα, παρακολουθούμε να συντελείται μια καταστροφική ακολουθία νεοφιλελεύθερωνπολιτικών στην Παιδεία που οδηγούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συρρίκνωση με κίνδυνο να καταργηθούν οριστικά τμήματα και σχολές του. Σε αυτό, μόνο άμοιρη ευθυνών δεν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, αν δούμε ειδικά την πιο πρόσφατη εξέλιξη της απένταξης του έργου κατασκευής φοιτητικής εστίας στη Ρόδο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.Έχουμε επανειλημμένα τονίσει τη σημασία και το ρόλο του Ιδρύματος για το Αιγαίο και τα εθνικά συμφέροντα. Η δική μας πρόταση, απέναντι στην προχειρότητα και την ανευθυνότητα της συγκυβέρνησης – όπως φαίνεται και από τη διαθεσιμότητα και τις φοιτητικές εστίες – αφορά σε ένα αναβαθμισμένο ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή. Ειδικά για τη Ρόδο, ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός θα πρέπει να προβλέπει σύγχρονες μεσογειακές & ανθρωπιστικές σχολές, με μεταπτυχιακά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις σημερινές προκλήσεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, τις κοινωνικές προσδοκίες για καλύτερη γνώση και εξειδίκευση, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομία των νησιών και προάγοντας τη συνέργεια μόρφωσης και πολιτισμού. Οι σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρέπει να αποτελούν το θεμελιώδη επιστημονικό και εκπαιδευτικό ιστό που να συμβάλει στη συνοχή και τη δημιουργία αναπτυξιακών δικτύων μεταξύ των νησιών, καθιστώντας το Ίδρυμα και τις σχολές του έναν αναπτυξιακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή. Η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση στη νησιωτική χώρα δεν χρειάζεται δημαγωγικές δηλώσεις ή σιωπές κυβερνητικών παραγόντων και ευχολόγια επικοινωνιακών δεσμεύσεων ευκαιριακού χαρακτήρα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ανάγκη από εκπαιδευτικό όραμα, στήριξη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, χρηματοδότηση για έρευνα και εξωστρέφεια.
• Ποιά είναι η άποψη σας για το νομοσχέδιο για τον τουρισμό και το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό;
Το νομοσχέδιο για τον τουρισμό δεν αντιμετωπίζει το αναπτυξιακό έλλειμμα της χώρας στην τουριστική πολιτική, δεν ασχολείται με τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό, δεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα, αντί για ένα μοντέλο ανάπτυξης στο τουριστικό επιχειρείν που να βασίζεται στη νησιωτική ιδιαιτερότητα καιτον ποιοτικό τουρισμό, προωθούνται ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τα μεγαλο-ξενοδοχειακά συμφέροντα, αποδομούν κρατικές λειτουργίες και προκαλούν καταστροφικές αλλαγές στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, διαλύουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στον τουρισμό. Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο. Η τουριστική ανάπτυξη επιβάλλει την ολοκληρωμένη και ποιοτική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των νησιών, μια δυναμική σχέση ανάπτυξης, συμμετοχικότητας της κοινωνίας και επιχειρηματικότητας. Και αυτό πρωτίστως, ειδικά στα νησιά θα πρέπει να στηρίζεται στις ήπιες – εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και τουριστικών πόρων (φυσικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, κτλ.) κάθε περιοχής.
Για τον αιγιαλό:
Ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι όχθες λιμνών και ποταμών και οι παρόχθιες ζώνες, είναι το εργαλείο μας για μια άλλη – βιώσιμη – ανάπτυξη. Η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, είναι το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Ο αιγιαλός, δεν είναι απλά μια ακόμα ρύθμιση σε νομοσχέδιο με κάποια «αναπτυξιακά / επενδυτικά» χαρακτηριστικά.Είναι η ίδια η ζωή μας. Είναι η ανάπτυξη με τη στήριξη – όπως προανέφερα – των ήπιων – εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, που προβλέπει την πραγματική αξιοποίηση των παραλιών, των όρμων και των παρόχθιων ζωνών, όχι την άναρχη και αντι-οικολογική παραχώρηση. Είναι η μέριμνα για την δυνατότητα πρόσβασης όλων των κοινωνικών ομάδων στις ακρογιαλιές της χώρας. Είναι η προσήλωση στην παράδοση και στην ανάδειξη της ταυτότητας των μικρών νησιωτικών περιοχών. Είναι πλέον σαφές ότι η διατήρηση της μοναδικότητας των ελληνικών παραλιών εξαρτάται από τη στρατηγική για έναν αειφόρο τουρισμό. Μεδιάλογο και διαφάνεια, με ρόλο για τη τοπική αυτοδιοίκηση, με άξονα το τρίπτυχο: Φυσικό περιβάλλον – ελεύθερη πρόσβαση – αειφόρος (βιώσιμη) ανάπτυξη.
• Θα υπάρξει αναβάθμιση των τουριστικών σχολών σε Ρόδο και Κρήτη καθώς για το θέμα αυτό συζήτησαν πρόσφατα οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού;
Αυτό που μεταφέρεται, είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι των ηγεσιών των δύο υπουργείωνσε βάρος των φοιτητών και των καθηγητών – αλλά και συνολικά των φορέων του τουρισμού – σε Ρόδο και Κρήτη. Διότι αναβάθμιση χωρίς βιβλία και εστίες, δεν γίνεται.Πρόκειται για παραδοσιακές ρουσφετολογικές ρυθμίσεις που κατά καιρούς προωθούν τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, χωρίς καμιά ουσία. Αντίθετα, αυτό που κυρίως στηρίζεται κυβερνητικά με κάθε ευκαιρία είναι η δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης τηςτουριστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό που εμείς τους λέμε είναι: Αν θέλετε να αναβαθμίσετε την τουριστική εκπαίδευση κύριοι της κυβέρνησης – κάντε προσθήκη σε πόρους!

• Θεωρείτε πως θα υπάρξει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή θα οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές;
Όπως έχουμε τονίσει, ο δικός μας στόχος είναι να εμποδίσουμε με όλα τα δημοκρατικά μέσα που μας παρέχει το Σύνταγμα την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνηση μιας κοινωνικής μειοψηφίας απέναντι στους εργαζόμενους και τη χώρα. Να σταματήσουμε τα σχέδια «ορθολογισμού» και «μεταρρυθμίσεων» που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και να δεσμεύουν τον ελληνικό λαό με επιλογές που καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Για το θέμα των εθνικών εκλογών, οι εξελίξεις παραμένουν ρευστές και ανοικτές σε πολλαπλά ενδεχόμενα, ανάμεσά τους και αυτό που αφορά στην προεδρική εκλογή. Η δική μας επιλογή είναι, μαζί με το λαό να διαμορφώσουμε εκείνους του συσχετισμούς που θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού με κορμό τις δυνάμεις της εργασίας και τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στα επικοινωνιακά «εκλογικά» παιχνίδια της κυβέρνησης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου