Αθλητικά

Δελτία μόνο με προπληρωμή και μάλιστα ηλεκτρονική!

Κάθε δυνατότητα διευκόλυνσης των ερασιτεχνικών σωματείων, στη διαδικασία της πληρωμής για την έκδοση δελτίων, χάνουν οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις, καθώς η ΕΠΟ καθιερώνει ένα νέο, αυστηρά οριοθετημένο σύστημα, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την προπληρωμή των προβλεπόμενων παραβόλων ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η επικύρωση Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας.
Μάλιστα, οι όποιες οικονομικές συναλλαγές με την Ομοσπονδία θα διεκπεραιώνονται από εδώ και στο εξής αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, όπως ανακοινώθηκε προχθές και επισήμως ως εξής:
«Μια νέα ιστοσελίδα με σκοπό την εξυπηρέτηση των οικονομικών συναλλαγών για τις οποίες απαιτείται χρήση παραβόλων ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://paravola.epo.gr/, οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά πρόσωπα, ερασιτεχνικά σωματεία, ΠΑΕ Super League1 και Super League2, Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων) μπορούν να επιλέξουν το παράβολο που απαιτείται για την οικονομική τους συναλλαγή και να εκδώσουν τον κωδικό πληρωμής (RF) για την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την τράπεζά τους. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής το παράβολο θα στέλνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον συναλλασσόμενο.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πλήρης ψηφιοποίηση των πληρωμών παραβόλων της Ε.Π.Ο. Από την 1η Ιουλίου, μάλιστα, όλες αυτού του είδους οι οικονομικές συναλλαγές με την Ομοσπονδία θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της νέας ιστοσελίδας https://paravola.epo.gr/.
Προς διευκόλυνση των συναλλασσόμενων, η Ε.Π.Ο. προχωρά σε ενημέρωσή τους για τον νέο τρόπο διεκπεραίωσης των οικονομικών συναλλαγών. Η αρχή έγινε με τις ΠΑΕ της Super League1 και θα ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι».
Όπως γίνεται εμφανές, το καθεστώς αλλάζει, με την ΕΠΣΔ να μην έχει πλέον την παραμικρή δυνατότητα να βοηθήσει τα σωματεία είτε καλύπτοντας το κόστος για την έκδοση ενός αριθμού δελτίων έναντι μελλοντικής επιχορήγησης, είτε δίνοντάς τους πίστωση χρόνου.
Προφανώς, η Ομοσπονδία θεωρεί σωστό να αντιμετωπίσει τα ερασιτεχνικά σωματεία ως τον βασικό «αιμοδότη» της, χωρίς να απαντά στο ερώτημα ποιος τελικά είναι αυτός που θα πρέπει να στηρίξει τα τελευταία και τον πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζουν.
Υπενθυμίζεται δε, πως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος των παραβόλων που θα κληθούν να πληρώσουν τα σωματεία για τις συναλλαγές τους, όπως και τα ποσοστά που θα καταλήγουν στο ταμείο των Ενώσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου