Αθλητικά

Εν αναμονή του νέου κανονισμού οι προπονητές

Την έκδοση του νέου Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου περιμένουν, από μέρα σε μέρα, τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου προκειμένου να αποσαφηνιστεί στη λεπτομέρειά του το πλαίσιο, το οποίο θα ορίζει τη δυνατότητά τους να εργαστούν, όπως και τη σχέση τους με τα σωματεία, στη βάση του νέου αθλητικού νόμου.
Προς ενημέρωση των Δωδεκανήσιων τεχνικών, η διοίκηση του Σ.Π. Π. Δ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Με τον νέο αθλητικό νόμο 4809/2021 (ΦΕΚ Α, 19/06/2021) για το άθλημα του ποδοσφαίρου, τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών αναλόγως του επιπέδου τους καθορίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), σύμφωνα με τη Σύμβαση Προπονητικής UEFA – Ε.Π.Ο., καθώς και σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου.
Για επιμέρους διευκρινήσεις όσον αναφορά, τη διαδικασία απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, την υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών ,τη βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου πρώτων βοηθειών κτλ ,η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και η Πανελληνιά Ένωση Προπονητών Ποδόσφαιρου βρίσκονται σε συζητήσεις και διαβούλευση με την Γ.Γ.Α. και τα αρμόδια υπουργεία ,για να καθοριστεί το ακριβές πλαίσιο υλοποίησης του νέου νόμου. Άλλωστε, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα εκδοθεί ο νέος Κανονισμός Προπονητών Ποδόσφαιρου από την ομοσπονδία , οπού και θα ξεκαθαρίσουν όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
Εάν μέχρι τότε, οποιοσδήποτε συνάδελφος πιέζεται από το σωματείο του, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μπορεί να επισκεφτεί την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γ.Γ.Α.
https://eservices.gga.gov.gr/katigories/aitiseis-proponiton/ και να προχωρήσει στην έκδοσή της .
Για κάθε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους» .
Υπενθυμίζεται, πως οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου προκάλεσαν ουκ ολίγες αντιδράσεις, με τον Σύνδεσμο Προπονητών Δωδεκανήσου να κάνει λόγο για την ανάγκη πραγματοποίησης τροποποιήσεων και να ζητάει συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του νομού.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου