Ειδήσεις

Υποδοχή στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Classica»

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ρόδου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Classica την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Το συγκεκριμένο πλοίο πρακτορεύεται το Πρακτορείο Γενικού Τουρισμού «Καραγιαννίδης Travel» των κυρίων Τσαμπίκου και Εμμανουήλ Χατζημιχάλη και κάνει φέτος για τρίτη χρονιά home porting στη Ρόδο.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Classica προσέγγισε για πρώτη φορά φέτος το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου και θα ακολουθήσουν δέκα ακόμη προσεγγίσεις. Η τελευταία προσέγγιση για τη φετινή τουριστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Μετέφερε στη Ρόδο συνολικά χίλιους τετρακόσιους τρεις επιβάτες. Στο νησί αποβιβάστηκαν πεντακόσιοι επιβάτες και από αυτό επιβιβάστηκαν τετρακόσιοι επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι κυρίως Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και κάποιοι Αυστριακοί υπήκοοι.

Τους επιβάτες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος κύριος Ιωάννης Αργυρίου, ο Λιμενάρχης Ρόδου κύριος Νικόλαος Αλμπουνιώτης, ο Διευθυντής του Β΄ Λιμενικού Φυλακίου κύριος Δημήτρης Συκιανάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κύριος Κώστας Χατζίκος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Επαμεινώνδας Αξιώτης, η Αναπληρώτρια διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Σέβα Τσίμπλη και κύριος Μιχάλης Οικονομίδης.

Η κυρία Σέβα Μαργαρίτη- Καταβενάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, ντυμένες με τοπικές παραδοσιακές στολές μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι που και αυτή τη φορά ήταν χορηγία της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης μοίραζε στους επιβάτες δωράκια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία κατενθουσίασαν τους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα μοίραζαν συσκευασίες με τσάι του βουνού και ρίγανη. Ο κύριος Παγωνάκης και η κυρία Αλακιώτου- Ανθοπούλου συνομίλησαν με πολλούς από τους επισκέπτες της Ρόδου και τους εξήγησαν τη σημασία και τον τρόπο παραγωγής των συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» παρουσίασαν ροδίτικους και δωδεκανησιακούς παραδοσιακούς χορούς στους παρευρισκόμενους.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν έντυπο υλικό σε όσους επιθυμούσαν να εκδράμουν στο νησί της Ρόδου και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ήθελαν να ενημερωθούν εκτενώς για το νησί μας.

Ο μπουφές και τα αναψυκτικά ήταν χορηγία των εστιατορίων Romeo και Rustico και του Café Ωβέρνης στην Παλιά Πόλη, ιδιοκτησίας των κυρίων Γεωργίου Καταχανά και Κωνσταντίνου Καλογερή.

Τα κρασιά ήταν χορηγία της εταιρίας «Emery Οίνοι Ποτά ΑΒΕ» ιδιοκτησίας της οικογένειας Τριανταφύλλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου