Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Δήμου Κω για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα, όπως έχει οριστεί η 3η Ιουνίου από τον ΟΗΕ, γεγονός που αναδεικνύει την Κω ως νησί του ποδηλάτου, ενταγμένου στην κουλτούρα μετακίνησης μικρών και μεγάλων, προβεβλημένου στην τουριστική αγορά, με σύγχρονες υποδομές.

Το ποδήλατο στην Κω εορτάζει καθημερινά στους ποδηλατόδρομους και στους δρόμους του νησιού αναδεικνύοντας στην πράξη τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Γίνεται αναπτυξιακή πολιτική από το Δήμο μας, με στήριξη του ποδηλατικού αθλητισμού και του ποδηλατικού τουρισμού.

Η δημοτική αρχή έχει στοχεύσει στην ανάδειξη του ποδηλάτου, ως μέρος της τουριστικής οικονομίας του νησιού, μελετά και σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις, υλοποιεί έργα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και το Δήμο Κω, η δημιουργία ανοικτού ποδηλατοδρομίου στο υπό ανακατασκευή Στάδιο «ΦΙΛΙΝΟΣ».

Σχεδιάζεται η επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι, έως τον Άγιο Φωκά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Προωθείται η ένταξη της Κω στο eυρωπαϊκό δίκτυο Eurovelo, εντάσσοντας το νησί μας στο διεθνή χάρτη ποδηλατικών διαδρομών.

Για αυτό το σκοπό έχει ανατεθεί μελέτη για την ανάπτυξη του ποδηλατικού προφίλ της Κω, με τη χάραξη διαδρομών στον ορεινό όγκο αλλά και διαδρομών που συνδέουν την φύση, την ιστορία και παράδοση του τόπου μας.

Τα συμπεράσματα της μελέτης και οι προτάσεις που προκύπτουν θα παρουσιαστούν σύντομα στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας αναπτύσσει δράσεις και στηρίζει τους συμπολίτες μας που ασχολούνται με το ποδήλατο.

Ο προσεχής Οκτώβριος θα είναι μήνας σημαντικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας αλλά και αγώνα των Special Olympics.

Με συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων, συνδυασμένες και στοχευμένες δράσεις, η Κως διαμορφώνει την σύγχρονη ποδηλατική ταυτότητά της, σε όφελος της κοινωνίας μας και της οικονομίας του νησιού μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου