Για τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε η Μίκα Ιατρίδη στον Realfm 97.8 στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου.

Η κυρία Ιατρίδη ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζοντας ότι δεν συνομιλεί με κανένα άλλο κόμμα. “Οι λόγοι αποχώρησης μου δεν έχουν να κάνουν με συνομιλίες με κανένα χώρο ή κόμμα” σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά αποχώρησε γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκφράζουν πια την κοινωνία.

“Είχα πει ότι πρέπει να γίνει αυτοκριτική μας. Να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και για ποιο λόγο χάσαμε την επαφή με την κοινωνία. Δεν έγινε αυτό” τόνισε. “Έστειλαν ηχηρό μήνυμα οι Έλληνες πολίτες και κυρίως στους ΑΝΕΛ” ανέφερε, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα έθετε θέμα ηγεσίας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στη ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται για ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς, η ίδια είπε: “Πριν 2-3 χρόνια περίπου, νέα βουλευτής τότε, δεν με ένοιαξε το πολιτικό μου μέλλον, δεν με ένοιαξε το αύριο- γιατί δεν υπήρχαν ΑΝΕΛ τότε- και είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω και να ψηφίσω τόσο επαχθή μέτρα και διαγράφηκα. Δεν πρόκειται να κάνω τώρα πίσω υπάρχει και πολιτική αξιοπρέπεια”.

Σε ερώτηση εάν διαφωνεί με το πρόγραμμα του κόμματος η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, απάντησε: “Ημασταν σαφείς, δεν καταφέραμε να το επικοινωήσουμε κα να το μεταλαμπαδεύσουμε. Δεν διαφωνώ με το πρόγραμμα, αλλά με την πολιτική-αλλοπρόσαλλη πολλές φορές-που ακολουθήθηκε”

“Τη μια έχουμε κόκκινες γραμμές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τη άλλη δεν έχουμε, έχουμε σαφές οικονομικό πρόγραμμα αλλά σε άλλα ζητήματα νομίζω δεν είμαστε αρκετά ξεκάθαροι. Δεν το κρίνω εγώ. Μας έχουν κρίνει προ πολλού οι συμπολίτες μας. Κάτι δεν κάνουμε και κάτι δεν κάνουμε καλά” πρόσθεσε.

Αναφορικά εάν διαφωνεί με την θέση του Πάνου Καμμένου σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας η κυρία Ιατρίδη είπε: “Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί και πολωθεί γύρω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση. Όμως εννοείται ότι δεν θα πρέπει να στηριχθεί ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση αυτή, τη σκληρή και βάρβαρη πολιτική της”
real.gr

Ένα σχόλιο στο Τι δήλωσε η Μίκα Ιατρίδη στον ‘real.fm’ για την ανεξαρτητοποίησή της

  1. Avatar Ο/Η Johann λέει:

    Η ανεξάρτητη δεν μας καθορίζει ποιό πρόγραμμα έπρεπε να ε΄χουν οι ΑΝΕΛ α)στα εθνικά θέματα β) στην μετανάστευση -εισβολή αλλοδαπών,ιδιαίτερα μουσουλμάνων,γ)στην διαγραφή δημοσίου χρέους και την σχέση με τους δανειστές.δ)το ύψος φορολογίας,την δικαιολογία του ΕΝΦΙΑ,την φορολόγηση ανέργων.ε)το ζήτημα των ανυπότακτων στις Ε.Δ.στ)στην πώληση δημόσιας περιουσίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.Πολύ γενικές οι αιτιάσεις της.Στα παραπάνω θέματα μπορούσε να διαφοροποιηθή συγκεκριμένα.9-6-2014

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ