Ρεπορτάζ

Καταδίκη 3 Γερμανών εκπροσώπων ξενοδοχειακής εταιρείας για ψευδή καταμήνυση της πρώην διευθύντριάς τους

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή ανατολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 3 Γερμανούς, εκπροσώπους γνωστού τουριστικού πρακτορείου, που λειτουργεί ξενοδοχειακή μονάδα στα Κολύμπια.
Οι 3 αλλοδαποί, κρίθηκαν ειδικότερα ένοχοι για ψευδή καταμήνυση μιας ημεδαπής, πρώην διευθύντριας του ξενοδοχείου, την οποία καταμήνυσαν αδίκως για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση.
Πιο συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι για το ό,τι στη Ρόδο, την 1η Φεβρουαρίου 2019, υπέβαλαν, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου τους τον οποίο εξουσιοδότησαν απόντες από κοινού, ως πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., αντίστοιχα, δυνάμει του από 25 Ιανουαρίου 2019 Πρακτικού Δ.Σ., στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μήνυση – έγκληση της εταιρίας, με την οποία, εν γνώσει της αναλήθειας των ισχυρισμών τους, κατήγγειλαν ότι η εγκαλούσα, τέλεσε σε βάρος της εταιρίας την άδικη πράξη της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση. Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλαν εν γνώσει τους ψευδώς ότι η διευθύντρια του ξενοδοχείου εκμετάλλευσης της εταιρίας, παρείχε άμεση συνδρομή στον οικονομικό διευθυντή/υπεύθυνο λογιστηρίου, στην παράνομη ιδιοποίηση ποσού συνολικού ύψους 52.135,13€, συμπράττοντας και συνυπογράφοντας στην έκδοση οκτώ επιταγών της εταιρίας με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού της τελευταίας, εις διαταγήν του ίδιου, τις οποίες εισέπραξε και μεταβίβασε περαιτέρω, ιδιοποιούμενος παρανόμως το ενσωματωμένο σε αυτές χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 17.823 ευρώ, ενσωματώνοντάς το στην ατομική του περιουσία, καθώς και ότι συνέπραξε στην εκτέλεση εμβασμάτων μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής σε δέκα μεταφορές χρηματικών ποσών από τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας σε προσωπικό λογαριασμό του λογιστή και του πατρός του, ιδιοποιούμενος έτσι παράνομα χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 34.312,13€.
Ωστόσο αληθές τυγχάνει ότι η εγκαλούσα συνέπραττε τυπικώς και μόνον στις ανωτέρω πράξεις έκδοσης επιταγών και εκτέλεσης εμβασμάτων ως το προβλεπόμενο αναγκαίο δεύτερο πρόσωπο και ουδόλως γνώριζε την κατάληξη των χρημάτων, γεγονός γνωστό σε αυτούς, αφού ο λογιστής ήδη από την 1η Νοεμβρίου 2018, ήτοι τέσσερις μήνες προ της υποβολής της εγκλήσεως, δυνάμει πράξης εμφάνισης και δηλώσεων ενώπιον Συμβολαιογράφου Ρόδου Σ, είχε ρητώς δηλώσει για την εγκαλούσα ότι «…για τις οικονομικές συναλλαγές πρακτικά ο υπεύθυνος ήμουν εγώ, αλλά λόγω της αποφάσεως του δ.σ. της εταιρείας όφειλα να ζητάω και μια ηλεκτρονική έγκριση από την (..). … τυπικά και μόνο έδινε την έγκρισή της έχοντας πλήρη άγνοια για την μετέπειτα πορεία των χρημάτων», υπέβαλαν δε την μήνυση – έγκληση με σκοπό να προκαλέσουν την καταδίωξή της.
Ως συνήγορός της παρέστη η δικηγόρος κ. Μύριαμ Τομαρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου