ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβολιασμοί στην Ε.Ε: Η κατάταξη των χωρών-Ποια είναι “πρωταθλήτρια”- Η θέση της Ελλάδας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εμβόλιο Ευρώπη
Μέγεθος γραμμάτων

Πρω­τα­θλή­τρια Ευ­ρώ­πης ανα­δει­κνύ­ε­ται μέ­χρις ώρας η μικρή Μάλτα ως προς την εξέ­λι­ξη των εμ­βο­λια­σμών στις χώρες της ΕΕ, αφού, όπως προ­κύ­πτει από τα επί­ση­μα στοι­χεία, έχει εμ­βο­λιά­σει ήδη πε­ρί­που το 80% του πλη­θυ­σμού της.

Κι αν για την μικρή αυτή χώρα μπο­ρεί να θε­ω­ρεί­ται λο­γι­κό εξαι­τί­ας του μι­κρού πλη­θυ­σμού της, ιδιαί­τε­ρο εν­δια­φέ­ρον πα­ρου­σιά­ζουν τα στοι­χεία για άλλες χώρες, όπως η Ουγ­γα­ρία (η οποία έχει προ­μη­θευ­τεί και το ρω­σι­κό εμ­βό­λιο Sputnik V) που ακο­λου­θεί με 62% του πλη­θυ­σμού της να έχει εμ­βο­λια­στεί αλλά και η Λι­θουα­νία που, με με­γά­λη, βε­βαί­ως, δια­φο­ρά, είναι τρίτη στην σχε­τι­κή κα­τά­τα­ξη.

Η Αυ­στρία, η Ισπα­νία, η Εσθο­νία και η Δανία είναι οι χώρες που ακο­λου­θούν, ενώ και η Γερ­μα­νία στην οποία η κυ­βέρ­νη­ση δέ­χε­ται κρι­τι­κή για κα­θυ­στε­ρή­σεις στο πρό­γραμ­μα εμ­βο­λια­σμού, έχει ήδη κα­λύ­ψει πε­ρί­που το 34% του πλη­θυ­σμού της.

Η Ελ­λά­δα είναι στην όγδοη θέση από το τέλος, στη ζώνη εκεί­νων των χωρών που έχουν εμ­βο­λιά­σει κάτω από το 30% του πλη­θυ­σμού τους έστω και με μία δόση. Στην ίδια ομάδα κρα­τών ανή­κουν ακόμα η Τσε­χία, η Σλο­βα­κία, η Ρου­μα­νία, η Κύ­προς, η Κρο­α­τία, η Λε­το­νία και η Βουλ­γα­ρία που είναι τε­λευ­ταία στην κα­τά­τα­ξη έχο­ντας εμ­βο­λιά­σει μόλις το 11,8% του πλη­θυ­σμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.