Τοπικές Ειδήσεις

Συνέντευξη τύπου της Φυτώριο Α.Ε. για τα Σφαγεία Ρόδου

Για τα πεπραγμένα του Σφαγείου Ρόδου το Πάσχα μίλησε ο Δ/ντης του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Νίκος Ρένεσης παρουσία του Προέδρου κ. Μιχάλη Μπαριανάκη και του Δ/ντη της Δ/νσης Κτηνιατρικής Δωδ/σου κ. Ηλία Οικονομίδη στην συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Διευθυντής του Φυτωρίου αφού έστειλε τις ευχές του για Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι και φέτος το Πάσχα, τα σφαγεία πάρα τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την έλλειψη προσωπικού, δούλεψαν με επιτυχία και υπηρέτησαν τόσο τους παραγωγούς κτηνοτρόφους και κρεοπώλες όσο και το καταναλωτικό κοινό στην ποσότητα και την ποιότητα των σφάγιων. Με ευθύνη του Περιφερειακού φυτωρίου δούλεψαν και τα σφαγεία της Δ.Κ. Έμπωνας για να εξυπηρετήσουν τους κτηνοτρόφους του Νοτιοδυτικού συγκροτήματος του νησιού.

Συγκεκριμένα στα σφαγεία της πόλης της Ρόδου για το 2019 σφάχτηκαν περίπου 2.500 αμνοερίφια, σε αντίθεση με το 2018 που σφάχτηκαν 3.125 αμνοερίφια και στα σφαγεία της Έμπωνας το 2019 σφάχτηκαν 1500 αμνοερίφια ενώ για το 2018 τα αντίστοιχα ήταν 1.900 αμνοερίφια, είχαμε δηλ. μια μείωση της τάξεως του 19% στα σφαγεία της πόλεως και 20% στα σφαγεία της Δ.Κ. Έμπωνας η οποία αποδόθηκε από τον κ. Οικονομίδη στις συνεχόμενες βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα με αποτέλεσμα τα ζώα να μην φτάσουν στο κατάλληλο βάρος σφαγής. Επίσης ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής υπηρεσίας αναφέρθηκε και στις πολλές επιθέσεις από αλεπούδες στα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

Όσο αναφορά για την Δωδεκάνησο ο κ. Οικονομίδης δήλωσε ότι και φέτος λειτούργησαν όλα τα σφαγεία των νησιών της Δωδεκανήσου χωρίς κανένα πρόβλημα αν και το προσωπικό των τμημάτων Κτηνιατρικής ήταν μειωμένο.

Ο Πρόεδρος του Φυτωρίου κ. Μπαριανάκης ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Κτηνιατρικής Δωδ/σου, τον Δ/ντη κ. Οικονομίδη και το επιτελείο του για την σκληρή δουλειά και την αμέριστη βοήθεια τους όπως επίσης τον Αντιδήμαρχο του πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Πόκκια και τον Γεωπόνο ΤΕ του Δήμου Ρόδου κ. Μανιώτη που ήταν υπεύθυνος στα Σφαγεία της Έμπωνας.

Με εκτίμηση

Ο

Πρόεδρος Δ.Σ.

Μιχαήλ Μπαριανάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου