Ειδήσεις

Τα «θαυμαστά έργα» του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη!

Οσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο, οξύνονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου, λόγω και της αυξημένης κίνησης οχημάτων, μετά και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Δεν είναι μόνο η άσχημη εικόνα που εμφανίζει το νησί, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και να δυσανασχετούν οι τουρίστες, αλλά και ο αυξημένος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Από την άλλη, την όλη κατάσταση επιτείνει το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται από την διέλευση των οχημάτων, ιδίως των λεωφορείων, από τους στενούς δρόμους του οικισμού Αρχαγγέλου, λόγω κλεισίματος της εθνικής οδού και αδυναμίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να παραδώσει εγκαίρως τα έργα, όπως είχε «διαβεβαιώσει» και μάλιστα κατ’ επανάληψη.

Αντί της τηρήσεως των χρονοδιαγραμμάτων, η μία παράταση ακολουθεί την άλλη, με κίνδυνο να παραλύσει τελείως η κυκλοφορία, πολύ σύντομα, καθώς κάθε μέρα θα προστίθενται περισσότερα τουριστικά λεωφορεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος και οι κίνδυνοι προκλήσεως σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (ακόμα και θανατηφόρων) αρχίζει από το Γκολφ Αφάντου και φτάνει ως τη διασταύρωση της εθνικής οδού με το δρόμο Μάσαρη – Χαράκι, όπου προστέθηκε ένα ακόμα «θαυμαστό έργο», απ’ αυτά που μας έχει συνηθίσει ο περιφερειάρχης μας, που μάλιστα υπερηφανεύεται αντί να σιωπά ή να ζητάει καθημερινά συγγνώμη από τον ντόπιο πληθυσμό και τους ξένους επισκέπτες του νησιού.

Ο κ. Γ. Μαχαιρίδης συγκεκριμένα, επί των ημερών του οποίου ΚΑΝΕΝΑ έργο δεν τελείωσε στην ώρα του (πολλά δεν τελείωσαν καν) και όσα μικρά (βιτρίνας), παρέδωσε, έχουν να παρουσιάσουν υπερβολικά μεγάλους προϋπολογισμούς, δεν άρχισε τα έργα όταν έπρεπε, αλλά τα άφησε να «τρέχουν» στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για να μπορεί να τα επικαλείται! Δυστυχώς, όλα γυρίζουν μπούμερανγκ, και ο κόσμος καθημερινά του στέλλει «χαιρετίσματα».

Την προηγούμενη εβδομάδα «διαβεβαίωνε» πάλι τους «ιθαγενείς» ότι το γεφυράκι στον Αρχάγγελο, επί της εθνικής οδού (έκανε εκεί την τρίχα, τριχιά!), θα ήταν έτοιμο σε 15 ημέρες (μετά από 4 τουλάχιστον παρατάσεις), το βέβαιον είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από τα μέσα, τουλάχιστον, Ιουνίου, όπως προέκυψε και από νέα αυτοψία.

Το πλήγμα που θα δεχθεί ο τουρισμός μας είναι ανυπολόγιστο, γι’ αυτό δικαίως προβληματίζονται και ανησυχούν οι τουριστικοί φορείς του νησιού και γενικά, όσοι κινούνται προς και από την Νότια Ρόδο.
Ενα άλλο μεγάλο «κατόρθωμα» του περιφερειάρχη μας είναι οι περίφημοι «κόμβοι» στις διασταυρώσεις Αρχαγγέλου – Μαλώνας (παλιά εθνική οδός) και Μαλώνας – Χαράκι, που αντί να διευκολύνουν την κυκλοφορία, την καθιστούν ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη, καθώς έκλεισε το εύρος των δρόμων και η κίνηση των οχημάτων γίνεται ζικ-ζακ.

Τα έργα αυτά μάλιστα σταμάτησαν εδώ και καιρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Περιττό να τονισθεί ότι και τα «έργα» αυτά άρχισαν μεσούσης της τουριστικής σεζόν, ενώ θα μπορούσαν να είχαν γίνει το περασμένο φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Και αναρωτιέται, πραγματικά κανείς, αν έχουν, έστω και ένα δράμι μυαλό, αυτοί που αποφασίζουν για τις τύχες μας στον ταλαίπωρο αυτόν τόπο.

Και ενώ αυτά τα νέα «θαυμαστά έργα» του κ. Γ. Μαχαιρίδη σταμάτησαν, άνοιξε νέο «μέτωπο – καρμπόν» στη διασταύρωση της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου με το δρόμο Μάσαρη – Χαράκι, επιδεινώνοντας τα προβλήματα. Το τι «ευχές» ακούει κάθε μέρα ο περιφερειάρχης από τους έκπληκτους κατοίκους, δεν περιγράφεται.
Το μεγάλο δράμα, της Εθνικής Οδού, αρχίζει, όμως, από το Γκολφ και συνεχίζεται σχεδόν ως τα Κολύμπια, με τα «έργα» να μην εννοούν να τελειώσουν (αν και οι ρυθμοί εσχάτως επιταχύνθηκαν κάπως), παρά τις συνεχείς και «φιλόδοξες» διαβεβαιώσεις του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Θυμίζουμε ότι ως «τελευταία» προθεσμία για την παράδοση του έργου ο κ. Γ. Μαχαιρίδης είχε ανακοινώσει και μάλιστα κατηγορηματικά και «στεντορεία τη φωνή», τα «τέλη Απριλίου»!!

Κατέστη, ωστόσο, και στην περίπτωση αυτή «ηλίου φαεινότερον» (προς νέα επιβεβαίωση της «δ») ότι και τα έργα αυτά δεν πρόκειται να τελειώσουν, αν φυσικά τελειώσουν, πριν από τα τέλη Ιουνίου.

Η βλάβη την οποίαν υφίσταται και θα υποστεί ακόμα ο τουρισμός μας, εγγράφεται αποκλειστικά στο «ενεργητικό» του κ. περιφερειάρχη, ο οποίος ΜΟΝΙΜΩΣ, θυσιάζει το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του χάριν του προσωπικού του.
Ομως, έκανε και πάλι λάθος υπολογισμούς και λογαριασμούς και αντί των «συγχαρητηρίων» και της ψήφου που ανέμενε, θα ανταμειφθεί «κατά τα έργα αυτού», ενώπιον της κάλπης.
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι «ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά»!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου