Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Βασ. Υψηλάντη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Η νομοθετική ρύθμιση για το ακτινοθεραπευτικό στο Νοσοκομείο της Ρόδου και τα ζητήματα στελέχωσης των δομών υγείας στα Δωδεκάνησα στη συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε χθες, στο υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, τους υφυπουργούς Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τις γενικές γραμματείς Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη και Φωφώ Καλύβα.

Στις συναντήσεις τέθηκαν τα ζητήματα στελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς επίσης του εξοπλισμού των δομών υγείας όλων των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και πολυδύναμων ιατρείων της Δωδεκανήσου. Η συζήτηση έγινε στη βάση του προγραμματισμού του υπουργείου αλλά και των αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί από τις διοικήσεις και διαπιστώθηκε η συνεχής κσι συνεπής προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διάταξη που εισάγεται στο άρθρο 39 του Νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην Βουλή, «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» που προβλέπει ότι « Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου που βρίσκεται στην κτηματολογική μερίδα 366 γαιών Ρόδου, η οποία περιήλθε στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, παραχωρείται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου, πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα. Έκθεση απογραφής που περιγράφει το ως άνω ακίνητο συντάσσεται με επιμέλεια του ανωτέρω Ν.Π.Δ.Δ., εγκρίνεται από το Υπουργείο Υγείας και καταχωρίζεται ατελώς στα βιβλία του οικείου κτηματολογίου.». Με τον τρόπο αυτό ανοίγει οριστικά και η δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράστηκε για τη λειτουργία αιματολογικής μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, αίτημα που είχε για πρώτη φορά τεθεί από τον Βασίλη Υψηλάντη, ενώ συζητήθηκαν και οι όροι για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης.

Στις συζητήσεις τέλος τέθηκαν και τα αιτήματα για την καλύτερη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου