Τοπικές Ειδήσεις

Εκδήλωση προς τιμήν του Γεωργίου Γιαννιού

Τιμητικός έπαινος σε συμπατριώτη μας για τη συμμετοχή του στα γεγονότα της Κύπρου το 1974.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Τ.Ε. τίμησε τον συμπατριώτη μας από το χωριό Αφάντου και μοναδικό Δωδεκανήσιο Γεώργιο Γιαννιού του Αντωνίου για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση αυτοκτονίας «ΝΙΚΗ», στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη από φίλια και εχθρικά πυρά και καταρρίφθηκε το αεροσκάφος ΝΙΚΗ 4, με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο 27 καταδρομείς και 4 αεροπόροι, ενώ επίσης σκοτώθηκαν και 2 καταδρομείς από το κτυπημένο αεροσκάφος ΝΙΚΗ 6, στο οποίο υπήρξαν και 9 βαριά τραυματίες.

Ιδίως για τη συμμετοχή του στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (ύψωμα 180-190 Κολοκασίδη) στις 16-17 Αυγούστου 1974 κατά των τουρκικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα την αποτροπή της κατάληψης του αεροδρομίου και της αποκοπής απομόνωσης της Λευκωσίας από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο.

Ύστερα από την επιθυμία των συναδέλφων που ήταν παρόντες στο χώρο της Λέσχης προσωπικού Ο.Τ.Ε. Ρόδου, ο Στρατιώτης αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής εκείνης, προκαλώντας τη συγκίνηση των παρευρισκομένων.

Τον τιμητικό έπαινο παρέδωσε στο Στρατιώτη Γεώργιο Γιαννιού εκ μέρους του Κεντρικού Συλλόγου το μέλος του Νικόλαος Κούνας.

Τέλος, ο Στρατιώτης ευχαρίστησε τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΘΟΥΧΩΝ Ο.Τ.Ε. για την τιμή στο πρόσωπό του και στη μονάδα που υπηρέτησε, την Ά ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου