Τοπικές Ειδήσεις

Νέα ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κω για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Για την αποφυγή ανησυχίας και αυθαίρετων ερμηνειών της ανακοίνωσής   μας σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα   στο νησί μας, επανερχόμαστε προκειμένου να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο 49χρονος Συμπολίτης μας, παρουσίασε πυρετό και ήπια συμπτώματα πριν 12 ημέρες. Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, σταμάτησε την εργασία του και παρέμεινε στο σπίτι σε καραντίνα, χωρίς κοινωνικές επαφές. Μετά από μια εβδομάδα, λόγω παραμονής ήπιας πυρετικής κίνησης ήρθε στο Νοσοκομείο μας όπου, με υπόδειξη του ΕΟΔΥ, έγινε το τεστ για τον κορονοϊό, ενώ ο ίδιος συνέχιζε να παραμένει σπίτι. Με την λήψη των αποτελεσμάτων του τεστ, η Ιατρική Ομάδα της Επιτροπής Λοιμώξεων συζήτησε τα δεδομένα και ενημέρωσε τον ασθενή, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν εντελώς ασυμπτωματικός από τριημέρου. Έγινε νέα επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και συστήθηκε η επάνοδος στην εργασία του, εφόσον έχουν περάσει πάνω από 14 ημέρες από την έναρξη του πυρετού και είναι πλέον χωρίς συμπτώματα. Μάλιστα δεν συστήθηκε επανάληψη του τεστ (όπως γίνεται σε νοσηλευόμενους ασθενείς με βαριά εικόνα) διότι μπορεί το τεστ να είναι ακόμη ψευδώς θετικό ενώ δεν υπάρχει μεταδοτικότητα λόγω χαμηλού ιικού φορτίου. Στον ασθενή προτάθηκε επιστροφή στην εργασία από την προσεχή Δευτέρα και τήρηση των γενικών μέτρων ασφαλείας (απόσταση 1,5-2 μέτρων, απλή μάσκα κλπ)

Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους Συμπολίτες μας να διατηρούν στάση ψυχραιμίας και κοινωνικής ευαισθησίας, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα ασθενών για την αποφυγή στίγματος. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε μια πανδημία και τα κρούσματα είναι αναμενόμενα. Ευχόμαστε τα κρούσματα που πιθανόν παρουσιαστούν στο νησί μας να είναι, επίσης, με ελαφρά συμπτώματα ώστε να έχουν όλα ευνοϊκή εξέλιξη. Διαβεβαιώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και καταβάλλεται καθημερινά από Διοίκηση και Προσωπικό   κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας .

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο, την Αστυνομική και Λιμενική αρχή της Κω, τον Ιατρικό Σύλλογο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλη την τοπική κοινωνία της Κω για την άψογη συνεργασία τους και την άμεση ευαισθητοποίηση τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Σταμάτης Βασιλειάδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου