Το  Πασχαλινό Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής  Μέλισσας με το σύνθημα «’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…», πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου 2018, στο ΘΕΡΜΑΙ – ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού.  Με τη βοήθεια και στήριξη του κόσμου και των φίλων της Μέλισσας, έφερε εις πέρας ένα μεγάλο σκοπό, την εξασφάλιση υποτροφιών σε άπορους Δωδεκανήσιους φοιτητές.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το αφιέρωμα στην Αιγαιακή διατροφή με τα προϊόντα Δωδεκανήσου.  Παρακολούθησαν μαμάδες και γιαγιάδες, με τους σπουδαστές του μαγειρικού τμήματος της σχολής, τη δράση «Αegan mamas know best» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων, του ΙΕΚ Τουρισμου Ρόδου-ΘΕΡΜΑΙ – Υπουργείο Τουρισμού. Η Περιφερειακή σύμβουλος κα Χαρούλα Γιασιράνη υπεύθυνη του τομέα της Δια Βίου Μάθησης, απηύθηνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στις δράσεις που δίνουν εξωστρέφεια στα τοπικά προϊόντα και τη διατροφή του Αιγαίου. Ομιλητές ο κ. Διμέλλης Απόστολος τεχνολόγος τροφίμων μίλησε για το Ροδίτικο λάδι, τη χρήση στο μαγείρεμα, έδωσε μυστικά τόσο στην επιλογή όσο και στην κουζίνα και συνέχισε με τα προϊόντα από σιτηρά, πλιγούρι και τραχανά. Η κα Σουζάνα Ιωακειμίδου, διατροφολόγος διαιτολόγος μίλησε για την Μεσογειακή διατροφή και τα διατροφικά οφέλη της, τα προϊόντα, τις Ροδίτικες συνταγές και τη μεγάλη αξία της παράδοσης με αναφορά στο βιβλίο του σεφ Γιώργου Τρουμούχη «Μακρυά Μυρωδιά». Η μαγειρική συνοδεύτηκε από συμβουλές και συζήτηση των αρχιμαγείρων κ. Ευρυπίδη Γκόγκου και του κ. Πανόπουλου Στέλιου με το κοινό ενώ παράλληλα οι συνταγές και η παρασκευή σπιτικών ζυμαρικών ήταν σε εξέλιξη. Βεβαίως στο τέλος απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι το λουκούμι με χοιρινό και τις άλλες παρασκευές και γλυκά.

Η τοπική επιτροπή Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, ευχαριστεί θερμά τον κόσμο της Ρόδου που αγκαλιάζει σε κάθε περίσταση το σκοπό και συμμετέχει στο μεγάλο έργο με τις αγορές των προϊόντων. Φέτος ενθουσίασαν πάλι για την ποικιλία και τις προτάσεις στις ανάγκες της εποχής όπως τα γλυκά χωρίς ζάχαρη, οι χειροποίητες τσάντες για τις αγορές, τα παραδοσιακά προϊόντα κλπ. Ευχαριστεί από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα και γενναιόδωρα και πρόσφεραν προϊόντα και υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε το ΙΕΚ Τουρισμου Ρόδου-ΘΕΡΜΑΙ – Υπουργείο Τουρισμού και τον διευθυντή κ. Παναγιώτη Κουντούρη για τον επαγγελματισμό και τη φροντίδα με την οποία επιμελήθηκε κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης. Την Λέσχη Αρχιμαγείρων, τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου, τον αντιπρόεδρο κ. Επαμεινώνδα Τσίντζο, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων κ. Ευρυπίδη Γκόγκο, τον executive σεφ μέλος της Λέσχης κ. Πανόπουλο Στέλιο. Τους σπουδαστές του ζαχαροπλαστικού τμήματος του ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού με τον καθηγητή κ. Κυριάκο Βαρνάβα – pastry chef που δημιούργησαν και προσέφεραν γλυκές δημιουργίες στο μπαζάρ. Τους σπουδαστές μαγειρικού και τους σεφ καθηγητές της σχολής Καμπουράκη Λευτέρη, Δαρδαγάνη Γεώργιο και Στάλα Μιχαήλ καθώς και όλο το προσωπικό. Τις εταιρείες Pane di Capo – Γιώργος Ποντικάκης, Λαδόμυλος – κ. Διμέλλης Απόστολος για το λάδι, τα Χειρομύλια – κα Παπαδοπούλου Φωτεινή για τα υπέροχα ζυμαρικά τόσο στη μαγειρική όσο και στο μπουφέ, την Λαδόπιτα Ρόδου – Ατσαλάκης Δημήτρης, τον χορηγό στις εκτυπώσεις Μεταξοτυπική Ρόδου – Βασίλη Βαγιανάκη.

Οι μεγάλες προσπάθειες απαιτούν μεγάλη συνεισφορά και δέσμευση στον κοινό σκοπό, τα αποτελέσματα και η επιτυχία οφείλονται σε όλους, οι αποδέκτες, άποροι Δωδεκανήσιοι φοιτητές. Καταβάλουν τις δικές τους προσπάθειες για εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία και κάνουν με τη βοήθεια όλων μας, τα όνειρά τους πραγματικότητα τις κοινωνίες μας πιο «πλούσιες» και τις οικογένειές τους υπερήφανες.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ