Μια επίσημη επίσκεψη μείζονος σημασίας πραγματοποιεί από αύριο το πρωί στην Κω ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli.
Ο κ. Zou Xiaoli, αποτελεί προσκεκλημένο του Δήμου Κω και θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Κω την Τετάρτη το πρωί στις 9.15 π.μ.
Θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.
Με την επίσκεψη του Κινέζου πρέσβη στο νησί μας, δημιουργούνται μεγάλες προοπτικές συνεργασίας των δύο πλευρών ιδιαίτερα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Σιφάκη θα έχουν συνομιλίες την Πέμπτη το πρωί στις 10 στο Δημαρχείο της Κω με τον κ. Xiaoli.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Κινέζος πρέσβης θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Ο Δήμαρχος Κω θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Πρέσβη της Κίνας την Πέμπτη στις 1 μ.μ στο ξενοδοχείο Kos Aktis.
Παράλληλα θα ξεναγήσει τον κ. Xiaoli και την Κινεζική αντιπροσωπεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ασκληπιείο, την Casa Romana και στον Πλάτανο του Ιπποκράτη αύριο το μεσημέρι.
Ο Δήμαρχος θα αναπτύξει στον κ. Πρέσβη τον στόχο του Δήμου Κω για το άνοιγμα της μεγάλης τουριστικής αγοράς της Κίνας.
110 εκ. Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ο αριθμός τους αυξάνεται σε ετήσια βάση συνεχώς. Οι Κινέζοι τουρίστες είναι από τους λίγους που αυξάνουν τις ταξιδιωτικές τους δαπάνες κάθε χρόνο.
Ο Δήμος Κω θέτει ως στρατηγικό στόχο το άνοιγμα σε αυτή τη νέα αναδυόμενη τουριστική αγορά αφού οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν να συμβάλλουν και στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου είναι η περίοδος των εορτών της κινέζικης πρωτοχρονιάς ενώ αργίες που αποτελούν ευκαιρίες για ταξίδια στο εξωτερικό υπάρχουν και την πρωτομαγιά, αλλά και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου που είναι και η εθνική εορτή της Κίνας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ