Πολιτιστικά

Συνεχίζονται οι «Ανοιχτές διαλέξεις» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του τμήματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνεχίζεται ο επιτυχημένος θεσμός «Ανοιχτές διαλέξεις» με το επίκαιρο θέμα “Εξωτερική Πολιτική: Η Ελλάδα και ο Κόσμος”.

Το Σάββατο 5 Απριλίου στις 19.30 στην αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Λέκτορα του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Σωτήριο Ντάλη στην εισήγηση με τίτλο: “Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος. Προκλήσεις και Προοπτικές”.

Πρόκειται για μία διεθνολογική ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων με έμφαση στις επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη της κρίσης.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Ιωάννη Σακκά με τίτλο: “Η Ελληνική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Εθνικές επιδιώξεις και γεωπολιτικά συμφέροντα”. Στο πλαίσιο της δεύτερης διάλεξης θα διερευνηθεί ο δυνητικός ρόλος της Ελλάδας σε μία περιοχή ευρύτατων πολιτικών αλλαγών και γεωστρατηγικών ανακατατάξεων.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου