Ειδήσεις

Ερωτήσεις του Δ. Κρεμαστινού στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη
ΘΕΜΑ: Η φημολογούμενη έκτακτη εισφορά

Είναι αναμφισβήτητο ότι η καταιγίδα των τηλεοπτικών εμφανίσεων του Υπουργού Οικονομικών και με την ασάφεια που καλλιεργεί κάθε άλλο παρά βοηθά τη σταθεροποίηση της οικονομίας και το θετικό επενδυτικό κλίμα και, τελικά, την ανάπτυξη της χώρας. Σε μια από τη σειρά των τηλεοπτικών συνεντεύξεων του Υπουργού Οικονομικών, ο Υπουργός έκανε λόγο για «έκτακτη εισφορά» των «εχόντων». Σε μια άλλη τηλεοπτική του εμφάνιση υποβάθμισε το θέμα της έκτακτης εισφοράς. Πέραν του ότι οι πολίτες διερωτώνται μέχρι πότε θα καλούνται να πληρώνουν έκτακτες εισφορές, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η λέξη «εισφορά» δεν αναφέρθηκε ούτε στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, απορούν πώς ο Υπουργός ορίζει τους «έχοντες» και πόσα υπολογίζει να εισπράξει από αυτούς. Για τους ανωτέρω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός για να απαντήσει με απλά λόγια,

– Τι ποσό στοχεύει να εισπράξει από την έκτακτη εισφορά και ποιοι ακριβώς θα κληθούν να το καταβάλουν;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Κρεμαστινός

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη
ΘΕΜΑ: Η προοπτική ανάπτυξης

Χωρίς οξυγόνο δεν υπάρχει ζωή. Το ανάλογο είναι ότι χωρίς ανάπτυξη η χώρα είναι καταδικασμένη να καταστραφεί οικονομικά τελείως. Χωρίς επενδύσεις και κατά συνέπεια ανάπτυξη, ό,τι και αν συμβεί, όποια προσπάθεια και αν καταβληθεί, η χώρα τελικά θα χρεοκοπήσει. Δυστυχώς, στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού δεν ακούστηκε η λέξη «Ανάπτυξη» ούτε και πώς αυτή θα επιτευχθεί: Με ιδιωτικές επενδύσεις; Με επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων; Η μέχρι τώρα πορεία προς την Ανάπτυξη είναι η οδός της ύφεσης με συνοδό ανεργία, ελάττωση μισθών και συντάξεων, σκληρή φορολογία και με επακόλουθο την πτώση της αξίας των ακινήτων (υποβάθμιση της ακίνητης περιουσίας).

Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο Υπουργός Ανάπτυξης
1.Τι συγκεκριμένα σκοπεύει να πράξει προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις και σε ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;
2. Σε τι είδους ανάπτυξη στοχεύει σε τριτοκοσμικού τύπου ή σε τύπο ανάλογο της Γερμανίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Κρεμαστινός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου