Τοπικές Ειδήσεις

“Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για «ελαφρύνσεις» δεν δίνουν λύσεις στην εκτίναξη της ακρίβειας που πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς”

Παρατίθενται αποσπάσματα από την συνέντευξη του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη. https://www.youtube.com/watch?v=8m–J3va7o0

Ø Με ημίμετρα και ελαφρύνσεις για τους λίγους δεν αντιμετωπίζεται η πρωτοφανής έκρηξη της ακρίβειας

«Στην πρόσφατη εξαγγελία του, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μειώσεις για τον ΕΝΦΙΑ που αφορούν μόνο σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία, και μάλιστα, θα εφαρμοστούν από τον Απρίλιο και έπειτα, σε 10 δόσεις. Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα δεν αφορά στην πλειοψηφία των πολιτών που πρέπει να επιβιώσουν βλέποντας τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια, βλέποντας τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 5,5 % που σημαίνει αύξηση 20-30 % στις αγορές τροφίμων. Η Κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί ότι ουσιαστική στήριξη μπορεί να δοθεί μόνο με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».

Ø Εσκεμμένα αφήνουν αστήριχτο το ΕΣΥ – «Σκόνταψαν» στη πανδημία τα σχέδια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας

«Το ζήτημα είναι αν πιστεύει κανείς στην αξία της Δημόσιας Υγείας και το Κοινωνικό Κράτος ή αν πιστεύει ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα η αγορά με κάποιο μαγικό τρόπο. Αντίθετα από την Κυβέρνηση της ΝΔ, η πανδημία απέδειξε ότι η αγορά δεν μπόρεσε να το κάνει. Ο ιδιωτικός τομέας (π.χ. οι ιδιωτικές κλινικές) κρύφτηκε για να μην αντιμετωπίσει τα δύσκολα, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική στήριξη κόντρα στον υγειονομικό πόλεμο. Παράλληλα, και παρά τα όσα λέει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ΕΣΥ καθημερινά υποβαθμίζεται, προσλήψεις δεν έχουν γίνει και το μόνο που έγινε είναι η ανανέωση των συμβάσεων 12 χιλιάδων επικουρικών ιατρών που προσλάβαμε επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζοντας το δικό μου χαρτοφυλάκιο, που αφορά στη νησιωτική πολιτική, μπορώ να παραθέσω αμέτρητα παραδείγματα διάλυσης των Νοσοκομείων στα νησιά μας».

«Αν η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν «σκόνταφτε» στην πανδημία, σήμερα δεν θα είχαμε δημόσιο σύστημα υγείας ενώ με την πρώτη ευκαιρία θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Πολύ απλά, σε μια πιθανή επόμενη υγειονομική κρίση, οι πολίτες της χώρας δεν θα έχουν κανένα καταφύγιο περίθαλψης».

Ø Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «κλείνει το μάτι» σε αυθαιρετούντες και καταπατητές του δημόσιου χώρου, αναστέλλοντας τα πρωτόκολλα κατεδάφισης

«Ένα βασικό πολιτικό ζήτημα σήμερα είναι η ίδια η Δημοκρατία και ο τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας μας. Για να έχεις δημοκρατικό πολίτευμα, πρέπει να υπερασπίζεσαι όλα τα συστατικά του: τη

Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να τα προασπίζει, τα καταπατά συστηματικά προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα φαινόμενα κατάληψης δημοσίου χώρου και η καταστροφή των παραλιών. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ιδιαίτερα στα νησιά, διότι έχουμε μια Κυβέρνηση που δε σέβεται το δημόσιο χώρο, που κλείνει το μάτι σε όλους τους αυθαιρετούντες και καταπατητές, και που αναστέλλει κάθε τόσο, με νομοθετικές ρυθμίσεις, τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ενώ υπάρχουν πρωτόκολλα και χρήματα από το Πράσινο Ταμείο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου