Συνεντεύξεις

K. Tαρασλιάς: Γιατί επέλεξα την συμπόρευση και στήριξη του Αντώνη Καμπουράκη

Ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Ταρασλιάς, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στο νησί της Ρόδου, ανιδιοτελής στρατιώτης της κεντροδεξιάς παράταξης, με θητεία στα καλύτερα πολιτικά σχολεία του νησιού, πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού και οικονομικών του Δήμου Ροδίων, ο οποίος δεν έκρυψε την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού, που θα διεκδικούσε τις τύχες του ενιαίου Δήμου, στις εκλογές του Μαΐου του 2019.
Σήμερα μέσα από μια συνέντευξη “από καρδιάς” στην “δημοκρατική” αναλύει ένα προς ένα τους λόγους, που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραμερίσει τις όποιες προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του και να συμπορευθεί με την παράταξη “Με δύναμη για τη Ρόδο” με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Aναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κώστα Ταρασλιά:
• Κύριε Ταρασλιά τον περασμένο Αύγουστο η Νέα Δημοκρατία μάλλον σας στενοχώρησε με τις εσωκομματικές διαδικασίες για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Σήμερα έξι μήνες μετά από αυτά τα γεγονότα και μια περίοδο σιωπής από την πλευρά σας, έχετε πάρει κάποιες αποφάσεις;
Τα κόμματα κ. Αθανασίου, δεν μπορούν να σε στενοχωρήσουν. Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο τα στελέχη, τα οποία βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά είναι οι ιδέες και κυρίως οι απλοί υποστηρικτές της, που σηκώνουν το βάρος του κοινού αγώνα.
Ειδικά οι τελευταίοι, όχι μόνο δεν με στενοχώρησαν αλλά διαχρονικά στα 35 χρόνια που είμαι μέλος του κόμματος, εισέπραξα την αγάπη τους και την στήριξή τους. Η διαδικασία ήταν άστοχη. Αυτό το κατάλαβαν όλοι. Όπως γνωρίζετε ούτε στράφηκα εναντίον της ηγεσίας του κόμματος, ούτε απασχόλησα τον τύπο με δελτία και συνεντεύξεις. Φτάνει ποια η διαίρεση που επιθυμούν κάποιοι. Προχωράμε μπροστά. Σήμερα είμαι πλέον έτοιμος να εκφράσω τα όνειρα των συμπολιτών μου και να διαθέσω ξανά τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου για την πόλη μας και τα παιδιά μας μέσα από μια συντεταγμένη και ενωτική προσπάθεια.
• Δηλαδή η Δημαρχία δεν ήταν στόχος σας;
Το αξίωμα δεν ήταν ούτε το ζητούμενο ούτε αυτοσκοπός. Το θέμα είναι η υλοποίηση και η αντιμετώπιση των θεμάτων με μια άλλη προσέγγιση. Πιστεύω ότι ο επικεφαλής οφείλει να έχει αντίληψη των προβλημάτων, γρήγορα αντανακλαστικά και κυρίως αισθητική και δικαιοσύνη στην επίλυσή τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά δυστυχώς δεν τα συναντήσαμε στην σύνθεση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου. Αντιθέτως βιώσαμε αρκετή γκρίνια για έλλειψη συνεργατών και έλλειψη χρημάτων, βιώσαμε μια αντιπολίτευση που όχι μόνο δεν ανέβασε θέματα αλλά σε σημαντικές περιπτώσεις ήταν απούσα. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε μέσα μου η ανάγκη να οργανώσω μια ομάδα που πρώτιστα θα δουλέψει για τα αυτονόητα και ταυτόχρονα να εμπνεύσει τους ανθρώπους του τόπου μας ότι υπάρχει ελπίδα.
Να ξέρετε η ελπίδα είναι που κινεί την ζωή, την οικονομία, τις αισθήσεις και τα αισθήματα για να πάμε μπροστά. Η ελπίδα είναι σαν τον αέρα. Μόλις βρει μια μικρή χαραματιά στην ψυχή μας, ορμάει μέσα γυρεύοντας να γεμίσει το κενό που συνάντησε. Αρκεί να το πιστέψουμε ! Αρκεί να πιστέψουμε στην δύναμη της πολιτικής!
Η δημιουργία θετικού κλίματος είναι σημαντική, μπορεί όμως να γίνει έργο στον Δήμο χωρίς χρήματα;
Το χρήμα αγοράζει πράγματα. Δεν μπορεί να αγοράσει την ψυχή και το όραμα και ο Δήμος μας χρειάζεται αυτό ακριβώς. Χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο. Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί να διαχειριστεί τις ανταποδοτικές του υπηρεσίες, όπως το νερό και το σκουπίδι, πόσω μάλλον άλλους τομείς. Η διεκδίκηση χρημάτων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν γνωρίζεις τι θέλεις να φτιάξεις, ποιες είναι οι προτεραιότητες της περιοχής σου. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η προσπάθεια να προσαρμόσουν τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις σε έργα και όχι η εξεύρεση πόρων για αυτά που χρειάζεται να γίνουν.
Υπάρχει μια διγλωσσία στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και στην συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Τελικά δεν γνωρίζει κανείς την πραγματική θέση για την διευθέτηση των προβλημάτων. Είναι άραγε το προσωπικό που απαιτούν κάποιοι να λειτουργεί με αυτοματισμό και χωρίς καθοδήγηση και στήριξη ή οι δεύτερες σκέψεις προς τους επιχειρηματίες; Το χρήμα λοιπόν είναι σημαντικό κυρίως αν οι ηγεσίες έχουν ξεκάθαρους στόχους.
• Τι θεωρείτε σημαντικό ότι πρέπει να γίνει στον Δήμο Ρόδου;
Σήμερα οι σχέσεις διοίκησης και υπαλλήλων είναι αποκαρδιωτικές και ξεκινούν από την πολύ κακή καθοδήγηση της ηγεσίας και την άρνηση της να δει το προσωπικό ως συνεργάτες και συμμάχους.
Αυτό πρέπει να επουλωθεί. Το δεύτερο βήμα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και ο καθορισμός ή επανακαθορισμός χρήσεων γης ώστε να σταματήσει η εικόνα της πόλης να είναι άσχημη ειδικότερα σε νεόδμητα μέρη.
Επιπλέον πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα καθιερώσουμε από την αρχή το εμβληματικό όνομα Ρόδος. Θα είναι απλά η χρήση των εμβλημάτων του Κολοσσού, του Απόλλωνα, του ελαφιού, του ρόδου και των εμβληματικών κτισμάτων του Μανδρακίου, των τειχών ή θα δημιουργήσουμε μια πόλη που απευθύνεται στους κατοίκους της και γι’ αυτό θέλουν να την γνωρίσουν και οι ξένοι; Τέλος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη Ρόδο του μόχθου και των λαϊκών γειτονιών.
Με ποιον υποψήφιο δήμαρχο θεωρείτε ότι μπορούν να υλοποιηθούν οι σκέψεις και τα όνειρά σας για την Ρόδο;
Από την αρχή δήλωσα ότι θα υπηρετήσω την ενότητα αλλά και την ουσία. Μιλώντας για ουσία αναφέρομαι στην παιδεία που πρέπει να έχει ο μελλοντικός δήμαρχος Ρόδου. Η παιδεία είναι θέμα ανατροφής. Δεν έχει καμιά σχέση με την εκπαίδευση. Εάν υπήρχε ουσιαστική παιδεία θα υπήρχε σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, θα υπήρχε δικαιοσύνη. Οι μαύρες μέρες που ζούμε στην πολιτική ζωή του τόπου είναι προϊόν της εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται για να χειραγωγήσουν τον λαό. Ακόμα και στα τοπικά μας θέματα, που το σύνολο των υποψηφίων είναι μορφωμένοι και σοβαροί συμπολίτες μας, θα δούμε να οπλίζουν το χέρι τους για επίθεση, κάτι που δεν ταιριάζει με τον άνθρωπο που έχει γαλουχηθεί με τα ιδανικά της παιδείας.
Επέλεξα λοιπόν γι’ αυτό τον λόγο τη συμπόρευση και τη στήριξη στον Αντώνη Καμπουράκη. Γνωρίζω ότι και οι δυο μας μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα και πιστεύουμε στην ανθρωποκεντρική συνείδηση, στην κριτική σκέψη, την αγάπη στον πολιτισμό και στην οργάνωση. Περισσότερο όμως απ’ όλα πιστεύουμε στην δυναμική της Ρόδου και των ανθρώπων της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου