Ειδήσεις

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμο 610.190 ευρώ σε εταιρεία κλιματιστικών για αισχροκέρδεια σε 54 κωδικούς

Μετά από καταγγελία καταναλωτών για την αγορά κλιματιστικών συσκευών στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Νέο πρόστιμο ύψους 610.190 ευρώ επέβαλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Το πρόστιμο αφορά παραβίαση παράβαση των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 610.190 ευρώ στην εταιρεία «ΑΓΗΝΩΡ ΑΕ». Η εταιρεία ανήκει στον Ομιλο Τουρνικιώτη που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία ειδών κλιματισμού και θέρμανσης και είναι αποκλειστικός διανομέας για την Ελλάδα της MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES στον τομέα του κλιματισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η ΔΙΜΕΑ διενήργησε επισταμένο έλεγχο σε 117 κωδικούς προϊόντων μετά από καταγγελία καταναλωτών που αφορούσε στην αγορά κλιματιστικών συσκευών στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» που είχε εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2022.

Διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας σε 54 κωδικούς.

Ως εκ τούτου επεβλήθη το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία πρόστιμο το οποίο είναι το διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση των εν λόγω προϊόντων.

Κ. Σκρέκας: Όποιος κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών θα το πληρώνει διπλά
«Οι έλεγχοι για τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας συνεχίζονται και το 2024 και μάλιστα εντατικά. Το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» δημιουργήθηκε από την Κυβέρνησή μας για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές με νέες ώστε να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος. Κάποιοι, όμως, προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν Αυτό δεν το επιτρέπουμε. Ελέγχουμε και επιβάλλουμε τον νόμο, ο οποίος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. Όποιος κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών θα το πληρώνει διπλά, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου