ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», έπειτα από τη θετική ανταπόκριση στη δράση “Ημερολόγιο Καραντίνας”, συνεχίζει τη δράση δημιουργώντας αυτή τη φορά ένα ημερολόγιο Χριστουγεννιάτικο για το μήνα Δεκέμβριο.

Στόχος αυτού του ημερολογίου είναι πέρα από την ατομική αξιοποίηση του για προσωπική ενδυνάμωση να αξιοποιηθεί και από ολόκληρη την οικογένεια δημιουργώντας ανάμεσα στα μέλη της, συνθήκες λειτουργικής επικοινωνίας και διασκέδασης αυτές τις ξεχωριστές γιορτές.

Δημοσιεύεται αρχικά το πρώτο δεκαπενθήμερο και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες το δεύτερο μέρος.

Τέλος, όσοι από εσάς επιλέξετε να το αξιοποιήσετε, αν το επιθυμείτε, θα έχετε τη δυνατότητα μετά το τέλος της δράσης να συμμετέχετε σ΄ ένα εργαστήρι ανατροφοδότησης, βασισμένο στο ημερολόγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά (8.30π.μ-2.30 μ.μ ) στο τηλέφωνο 2241077205.

 

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

 

 

ΔΙΟΔΟΣ – 1ο ΜΕΡΟΣ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

 

Τρίτη

 

 

1/12/2020

Τετάρτη

 

 

2/12/2020

Πέμπτη 3/12/2020 Παρασκευή

 

 

4/12/2020

Σάββατο

 

 

5/12/2020

Δημιουργούμε το «βάζο» των θετικών σκέψεων. Ξεκινάμε να βάζουμε κάθε μέρα στο βάζο μέχρι το τέλος του μήνα, ένα χαρτάκι με μια θετική σκέψη.

 

 

 

Φτιάχνω γιορτινούς σελιδοδείκτες και τους στολίζω με χρυσόσκονη. Γράφουμε όλοι αγαπημένες λέξεις κι έπειτα προσπαθούμε να γράψουμε μια ιστορία (παραμύθι ή ότι άλλο θέλουμε) με τις λέξεις αυτές.

 

 

 

Επιλέγουμε μια ταινία για να παρακολουθήσουμε παρέα. Κατανέμουμε ρόλους για την προετοιμασία θέασης (υπεύθυνος σνακ, χώρου, προβολής, παρουσίασης ταινίας κ.α.). Βάζουμε χριστουγεννιάτικο ήχο στην τηλεφωνική μας συσκευή.
Κυριακή

 

 

6/12/2020

Δευτέρα

 

 

7/12/20220

Τρίτη

 

 

8/12/2020

Τετάρτη

 

 

9/12/2020

Πέμπτη

 

 

10/12/2020

Διαλέγουμε ένα αγαπημένο μας επιτραπέζιο παιχνίδι για να παίξουμε όλοι μαζί. Όποιος κερδίσει προτείνει το δικό του.

 

 

 

 

 

 

Φτιάχνουμε μια λίστα με αυτά που μας άρεσε να κάνουμε παιδιά τα Χριστούγεννα και με αυτά που μας άρεσαν στα ενήλικα Χριστούγεννα. Φτιάχνουμε στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα για κάθε αγαπημένο μας. αν βρίσκετε μακριά, το φωτογραφίζουμε και το στέλνουμε με ένα σημείωμα. Αλλάζουμε τους στίχους από ένα τραγούδι και το τραγουδάμε. «Τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα μου ήταν…», οι μεγάλοι πρώτοι μοιράζονται μια χριστουγεννιάτικη ιστορία και ακολουθούν τα παιδιά. Ζητάμε το ίδιο από τους παππούδες / γιαγιάδες (ακόμη και από απόσταση).
Παρασκευή 11/12/2020 Σάββατο

 

 

12/12/2020

Κυριακή

 

 

13/12/2020

Δευτέρα

 

 

14/12/2020

Τρίτη 15/12/2020
Συγκεντρώνω 10 αγαπημένα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι μου και φτιάχνω με αυτά ένα παραμύθι. Γράφω σε post –it μια φράση που να ξεκινάει « Σου εύχομαι…(καλημέρα, καλές γιορτές, να χαμογελάς, κ.α.) και τα αφήνω σε διάφορα σημεία της γειτονιάς για τους περαστικούς. Βάζουμε στόχο να περάσουμε μια μέρα χωρίς τηλεόραση. Όποιος ανάψει θα κάνει μια δουλειά που θα του ζητήσουν οι υπόλοιποι. Δημιουργώ μια δική μου Χριστουγεννιάτικη ιστορία . Βγείτε για έναν περίπατο και μαζέψτε υλικά για να φτιάξετε μια χειροποίητη κατασκευή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.