Ειδήσεις

ΙΣΡ: Ημερίδα με θέμα “Οδική Ασφάλεια και ιατρικός έλεγχος των οδηγών”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας Μεταφορών & Συγκοινωνιών Ρόδου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τροχαίας Ρόδου, του Συλλόγου Σχολών Οδηγών Ρόδου και της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
“Οδική Ασφάλεια και ιατρικός έλεγχος των οδηγών”
το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10.30 στην αίθουσα του *Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Η ασφαλή οδήγηση ξεκινά από την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε οι υποψήφιοι οδηγοί να κριθούν ικανοί, έπειτα από ιατρικές εξετάσεις με βάση τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές σωματικής και ψυχικής ικανότητας που πρέπει να έχει ένας οδηγός.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η σωστή ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις διαδικασίες που διέπουν την έκδοση και την ανανέωση της άδειας οδήγησης. Παράλληλα επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία καθώς επίσης και να επικαιροποιήσουμε τα επιστημονικά και τα νομικά δεδομένα μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων τοπικών φορέων και αρχών που σχετίζονται με την έκδοση ή την ανανέωση αδειών οδήγησης και την ασφαλή οδήγηση.
Βασικοί Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι :
• Ο Διευθυντής της Τροχαίας Ρόδου,
• Η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου,
• Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σχολών Οδηγών Ρόδου
• Οι ιατροί μέλη της Δευτεροβάθμιας Ιατρικής Επιτροπής του Γραφείου Συγκοινωνιών κ.κ.:
 Τσέρκης Ηλίας, Παθολόγος
 Καλαβρέζος Εμμανουήλ, ΩΡΛ
 Σαρικάς Εμμανουήλ, Ορθοπαιδικός
 Αϊβαλής Νικόλαος, Νευρολόγος
 Πετρωνιάτης Τσαμπίκος, Οφθαλμίατρος

* Η ημερίδα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Για τον Ι.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Απ. Μαντάς Ηλίας Ιωάν. Τσέρκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου