Ειδήσεις

Ξεκινούν σήμερα στη Ρόδο οι μαθητικές εκδρομές

Ξεκινούν πλέον οι αφίξεις μαθητών από λύκεια της Αττικής και του Πειραιά που επέλεξαν τη Ρόδο για ολιγοήμερες διακοπές.
Συγκριμένα σήμερα αναμένεται να αφιχθούν με το πλοίο της γραμμής οι 40 πρώτοι μαθητές και έπεται η συνέχεια.
Η επανάκαμψη των νέων είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που ξεκίνησε η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου με στόχο την εκ νέου ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού.
Η πρώτη προσπάθεια απέδωσε καρπούς και δηλώθηκε ήδη πως θα έρθουν στη Ρόδο στο διάστημα από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου τουλάχιστον 1.500 μαθητές.
Η δημοτική αρχή εκτιμά πως στην αναβίωση του μαθητικού τουρισμού θα συμβάλει η αύξηση της διάρκειας των εκδρομών κατά δύο ημέρες. Για το λόγο αυτό θα υποβληθεί σχετικό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο. Αν το αίτημα γίνει δεκτό τότε η Ρόδος θα μπορέσει να ανταγωνιστεί προορισμούς του εξωτερικού που προτιμώνται από τους νέους.
Αίτημα θα υποβληθεί όμως και στην διοίκηση της εταιρείας Blue Star Ferries προκειμένου να δημιουργηθούν ελκυστικά πακέτα για τη μεταφορά των μαθητών στη Ρόδο.
«Είναι θετικό που θα έχουμε και πάλι μαθητές στη Ρόδο. Οι αφίξεις ξεκινούν από αύριο και έπεται η συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Με αργά και σταθερά βήματα προχωράμε για την εκ νέου ανάπτυξη της ειδικής μορφής τουρισμού. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας. Σειρά τώρα έχουν τα σχολεία που λειτουργούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Στόχος είναι να έχουμε αφίξεις μαθητών και το δίμηνο Μαρτίου -Απριλίου. Πιστεύω πως αν επιμείνουμε θα πετύχουμε. Αν οι μαθητές που θα έρθουν στη Ρόδο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου μείνουν ικανοποιημένοι θα ανοίξει ο δρόμος για την επανεκκίνηση του μαθητικού τουρισμού», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Για τη ψυχαγωγία των μαθητών έχουν προγραμματιστεί ήδη εκδηλώσεις και συναυλίες στο κέντρο της πόλεως.
«Έχουν προγραμματιστεί συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλες οι αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν το μαθητικό τουρισμό», δήλωσε η κ. Χατζηλαζάρου.
Ελκυστικές θα είναι οι τιμές και στα εμπορικά καταστήματα της Ρόδου για τους μαθητές, αφού οι επιχειρηματίες βλέπουν θετικά την προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή.
Στην αναβίωση του μαθητικού τουρισμού θα βοηθήσει και το Σωματείο Ξεναγών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου