ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών: Συναρπαστικές μονομαχίες με πλούσιο θέαμα

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Σκακι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών

Σε πλήρη εξέλιξη βρί­σκε­ται το Παγκό­σμιο Σκα­κι­στικό Πρω­τά­θλημα Ερα­σι­τε­χνών που φιλο­ξε­νεί­ται στο νησί μας, με τη σχετική ανα­κοί­νωση που εξέδωσε οι διορ­γα­νω­τές προς ενη­μέ­ρωση να ανα­φέ­ρει τα ακό­λουθα:

«Συναρ­πα­στι­κές μονο­μα­χίες στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλημα Σκακιού Ερα­σι­τε­χνών στη Ρόδο.

Βρι­σκό­μα­στε ήδη μετά τον 5ο γύρο των Παγκό­σμιων Πρω­τα­θλη­μά­των Ερα­σι­τε­χνών που λαμ­βά­νουν χώρα στην αίθουσα De Roses του ξενο­δο­χείου Rodos Palace και όλα τα σενάρια για το βάθρο παρα­μέ­νουν ανοιχτά. Η εκδή­λωση, υπό την αιγίδα της FIDE, έχει προ­σελ­κύ­σει έναν εντυ­πω­σιακό αριθμό ερα­σι­τε­χνών σκα­κι­στών από όλο τον κόσμο, που αντι­στέ­κο­νται σθεναρά στις ομορ­φιές του ελλη­νι­κού νησιού και τα δίνουν όλα πάνω στην σκα­κιέρα.

Στις κατη­γο­ρίες U2300 και W1700 δεν έχουμε – προς το παρόν του­λά­χι­στον –ισο­βαθ­μίες για την πρώτη θέση. Ο CMA Kumaresh από την Ινδία, με σκορ 4,5 στους 5 (αξιο­λό­γηση 2048, απόδοση 2470 – Νο22 στη λίστα εκκί­νη­σης U2300) οδηγεί την κούρσα στην κατη­γο­ρία μέχρι 2300 έλο και αντί­στοιχα την γυναι­κεία κατη­γο­ρία έως 1700 έλο η AIM Ανα­στα­σία Osadchuk από την Ουκρα­νία, με σκορ 5 στους 5 (αξιο­λό­γηση 0, απόδοση 2180 – Νο16 στη λίστα εκκί­νη­σης W1700).

Στην κορυφή της κατη­γο­ρίας U2000, οι Ganbat Danzanjunai, Nurasyl Zhumabek και Tsogtsaikhan Saikhanchimeg από τη Μογ­γο­λία, CM Pankaj Sharma από την Ινδία και Daniel Perez Gonzalez από την Ισπανία ισο­βαθ­μούν στην πρώτη θέση με 4,5 πόντους στους 5.

Οι Victor Gnevyshev και Lkhagvagaram Sumiya στην κατη­γο­ρία έως 1700 έλο παρα­μέ­νουν αήτ­τη­τοι με απόλυτο σκορ 5 βαθμών σε 5 αγώνες.

Το Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλημα Ερα­σι­τε­χνών απο­τε­λεί επίσημη διορ­γά­νωση της Διε­θνούς Σκα­κι­στι­κής Ομο­σπον­δίας (FIDE) με συν­διορ­γα­νω­τές τον Σκα­κι­στικό Όμιλο Ρόδου “Ιππότης”, την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελλη­νική Σκα­κι­στική Ομο­σπον­δία (ΕΣΟ).

Ιδιαί­τε­ρες ευχα­ρι­στίες για την αδιά­κοπη στήριξή τους στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, τον περι­φε­ρειάρχη κ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ και τον αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη Αθλη­τι­σμού κ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΚΗ, στο RODOS PALACE και τον κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ.

Επίσης στους ΞΕΝΑΚΗΣ mobility, Μελισ­σο­κο­μική Δωδε­κα­νή­σου, J@DRentaCar, AtHolidays, το Λογι­στικό Γραφείο ‘’Παπαδημητρίου & Συνεργάτες’’, Ηλε­κτρο­δομή Α.Ε.».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.