Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην οδό Καμείρου. Στην τελική ευθεία η διάνοιξή της

Το εγχείρημα του δήμου Ρόδου, να επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα της διάνοιξης της οδού Καμείρου, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες προηγούμενων δημοτικών αρχών που διήρκησαν συνολικά 44 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα εκπόνηση του σχεδίου αστικής ανάπλασης της πόλης Ρόδου (1974) «Σχέδιο Δοξιάδη», βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία. Με πολιτική βούληση και ενέργειες που ενέκρινε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε συνεργασία με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πολεοδομίας κ. Γιώργος Κακούλης, αποζημιώθηκαν οι ιδιοκτήτες των ρυμοτομούμενων ακινήτων, ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις διάνοιξης της οδού.
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον κ. Κακούλη, μετέβη επί τόπου στο σημείο που εκτελούνται οι ανασκάφηκες έρευνες και έλεγξε την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος Ρόδου, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και αφορά την πρόσληψη προσωπικού, για την εκτέλεση εργασιών ανασκαφής. Εκτιμάται ότι σε διάστημα από 4 έως 6 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν τα έργα, καθώς ο Δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ, έχουν ήδη έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων ολοκλήρωσης της διάνοιξης.
«Από το 1994 που πραγματοποιήθηκε η αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Ρόδου, γίνονται προσπάθειες για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, ώστε να κατεδαφιστούν τα ρυμοτομούμενα ακίνητα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Κακούλης και συμπλήρωσε . «Η παρούσα δημοτική Αρχή, με επιμονή και μεθοδικότητα κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των ρυμοτομούμενων ακινήτων και να προχωρήσει στην κατεδάφισή τους». Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Κακούλης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.
«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε το ροδιακό λαό ότι, μετά από προσπάθειες και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε, προσλάβαμε προσωπικό και ξεκίνησαν οι ανασκαφικές έρευνες. Ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα 4-6 μηνών να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και με έτοιμες τις μελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΡ, να προχωρήσουμε άμεσα στην διάνοιξη της οδού Καμείρου».
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής, η διάνοιξη της οδού Καμείρου και η μονοδρόμησή της παράλληλα με τη Μιχαήλ Πετρίδη, αναμένεται να επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και να δώσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης της πόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου