ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός 2.10.2021 – 18 νέα κρούσματα στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μειω­μέ­νος σε σχέση με τις προη­γού­με­νες ημέρες, κάτω από 2.000, είναι σήμερα, Σάββατο, τα κρού­σματα κορο­ναϊού στην Ελλάδα. Συγκε­κρι­μένα, ο ΕΟΔΥ ανα­κοί­νωσε 1.837 νέες επι­βε­βαιω­μέ­νες μολύν­σεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνη­τική πρωτιά των κρου­σμά­των, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρου­σμά­των. Την ίδια στιγμή, «πονο­κέ­φαλο» στους ειδι­κούς προ­κα­λούν αρκετές ακόμα περιο­χές της Ελλάδας.

Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγό­τερα από το ένα τρίτο των κρου­σμά­των του κορο­ναϊού, με το Λεκα­νο­πέ­διο να συγκε­ντρώ­νει σήμερα μόλις 493 μολύν­σεις, ωστόσο έντονη ανη­συ­χία προ­κα­λεί η Θεσ­σα­λο­νίκη, στην οποία σε αντί­θεση με την Αττική τα κρού­σματα παρα­μέ­νουν ιδιαί­τερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 262.

Σημειώ­νε­ται ότι τόσο η Θεσ­σα­λο­νίκη, όσο και το μεγα­λύ­τερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας βρί­σκε­ται σε εξαι­ρε­τικά δύσκολη θέση, όσον αφορά την παν­δη­μία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η Θεσ­σα­λο­νίκη έχει τεθεί από το πρωί της Παρα­σκευής σε καθε­στώς μίνι lockdown. Μαζί της στο «κόκκινο» μπήκαν η Λάρισα, η Χαλ­κι­δική και το Κιλκίς, ενώ παρα­μέ­νουν σε αυτό Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστο­ριά, Ξάνθη και Δράμα.

Αρκετά κρού­σματα και σήμερα κατα­γρά­φο­νται στην Κρήτη, με τις μολύν­σεις ωστόσο να βρί­σκο­νται σε καθο­δική πορεία. Συγκε­κρι­μένα, το Ηρά­κλειο κατα­γρά­φει 34 κρού­σματα, τα Χανιά 16 και το Ρέθυμνο 8.

Ακόμα, 125 κρού­σματα κατα­γρά­φει η Λάρισα, 57 η Δράμα, 54 η Ξάνθη, 45 οι Σέρρες, 44 η Μαγνη­σία όσα και η Πέλλα και 40 η Καβάλα.

Τέλος, 54 κρού­σματα βρί­σκο­νται υπό διε­ρεύ­νηση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.