Σε πλήρη ετοιμότητα τίθεται πλέον ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας και σε τοπικό επίπεδο.
Μετά την θερινή ραστώνη, η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα, αποφάσισε να «ανεβάσει» τους ρυθμούς από τώρα και στο εξής, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων που επίκεινται μέσα στο επόμενο έτος.
Πρόσφατα συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, καθώς είναι πλέον η ώρα να ξεκινήσει άμεσα μια πολύ καλή προετοιμασία σε κομματικό και οργανωτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια σειρά από επαφές με τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις σε όλο το νησί της Ρόδου και βεβαίως, στα νησιά της Δωδεκανήσου για καλύτερο συντονισμό ενόψει της εκλογικής ετοιμότητας.
Θα ξεκινήσουν επαφές με κομματικά στελέχη, με τους εκλεγμένους σε Δήμους, Περιφέρεια και τοπικά συμβούλια καθώς ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος έγκαιρα για τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Είναι γνωστόν, ότι το 2019, θα είναι έτος εκλογών. Οι εκλογές στους Δήμους, στις Περιφέρειες καθώς και οι ευρωεκλογές απαιτούν πολύ καλή προετοιμασία την οποία έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να πάει το κόμμα ενωμένο στις κάλπες, αλλά κυρίως καλά προετοιμασμένο στο οργανωτικό κομμάτι καθώς χρειάζονται από τώρα να βρεθούν στελέχη, εκλογικοί αντιπρόσωποι και να διευθετηθούν μια σειρά από οργανωτικά θέματα που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι απαραίτητα.
Στην τοπική Νέα Δημοκρατία πάντως, υπάρχει ένα καλό κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για νικηφόρο αποτέλεσμα στις εκλογές –κυρίως λόγω των εξελίξεων μετά την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ αλλά και των δημοσκοπήσεων που φέρνουν πολύ μπροστά το κόμμα και μάλιστα με υψηλά ποσοστά, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο για αύξηση των ποσοστών και σε επίπεδο νομού Δωδεκανήσου, πράγμα που συνεπάγεται την αύξηση στις βουλευτικές έδρες.
Στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει μέχρι και τρεις βουλευτικές έδρες (αναλόγως του τελικού αποτελέσματος, βέβαια, στην επικράτεια ανάμεσα στα κόμματα, το εκλογικό μέτρο στο νομό, την κατανομή των εδρών με τις Κυκλάδες κ.λπ.)
«Οι κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Με σύνεση, ψυχραιμία και ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο θα προχωρήσουμε στις εκλογές» ανέφεραν πηγές της Ν.Δ. στην «δ».
Θυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί σε κεντρικό επίπεδο συναντήσεις των προέδρων των ΝΟΔΕ ανά την χώρα όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε στους εκπροσώπους των «γαλάζιων» οργανώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, το πώς θέλει και οραματίζεται την Νέα Δημοκρατία σήμερα αλλά και στο μέλλον, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα, ειδικά μετά την νίκη στις επερχόμενες εκλογές, θα συνεχίσει να λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα.
Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν σύντομα με τις κατά τόπους ΔΗΜΤΟ, τα στελέχη κ.λπ. ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επίσημες ανακοινώσεις των υποψηφίων για τους Δήμους στα νησιά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –μετά και την ανακοίνωση της στήριξης από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τους κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη (για τον Δήμο Ρόδου) και Γιώργο Χατζημάρκο (εν ενεργεία περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου). Αυτό το κομμάτι, ωστόσο, αφορά κυρίως τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και το πότε θα ανακοινώσουν επισήμως τις υποψηφιότητές τους και τους συνδυασμούς τους.
Επιπλέον, να σημειωθεί πως μέσα στον μήνα ξεκινούν και την λειτουργία τους τα γραφεία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου (Αυστραλίας) κάθε Δευτέρα 10 – 12 το μεσημέρι και Τετάρτη και Παρασκευή 6 – 8μ.μ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ