ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το έργο του ποδηλατόδρομου του Δήμου Κω στο Τριμελές Εφετείο Δωδ/σου επί κακουργημάτων

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΩΣ

Στο εδώ­λιο του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Δω­δε­κα­νή­σου επί κα­κουρ­γη­μά­των θα κα­θί­σουν την 22α Σε­πτεμ­βρί­ου 2022 9 κά­τοι­κοι της Κω, κα­τη­γο­ρού­με­νοι σε υπό­θε­ση δια­χεί­ρι­σης δη­μο­τι­κού χρή­μα­τος.

Ει­δι­κό­τε­ρα, η υπό­θε­ση κι­νή­θη­κε μετά την υπο­βο­λή της από 25 Μαΐου 2010 κα­ταγ­γε­λί­ας του πρώην δη­μάρ­χου Κω κ. Κων­στα­ντί­νου Κα­ΐ­σερ­λη.

Κα­τη­γο­ρού­νται για αυ­τουρ­γία και συ­νέρ­γεια (άμεση) κατά συ­ναυ­τουρ­γία και κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση σε απι­στία σε βάρος Ορ­γα­νι­σμού Το­πι­κής Αυ­το­διοί­κη­σης, με προ­κλη­θεί­σα ζημία που υπερ­βαί­νει συ­νο­λι­κά το ποσό των 120.000 ευρώ.

5 εξ’ αυτών φέ­ρο­νται ει­δι­κό­τε­ρα στις 9 Αυ­γού­στου 2010, να πα­ρεί­χαν άμεση συν­δρο­μή στους 3 συ­γκα­τη­γο­ρου­μέ­νους υπαλ­λή­λους στον δήμο Κω, κατά την τέ­λε­ση του κα­κουρ­γή­μα­τος της απι­στί­ας που στρέ­φε­ται άμεσα κατά ορ­γα­νι­σμού το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης και η ζημία που προ­κλή­θη­κε στο Ελ­λη­νι­κό Δη­μό­σιο υπερ­βαί­νει συ­νο­λι­κά το ποσό των 120.000 ευρώ, αφού ανέρ­χε­ται συ­νο­λι­κά στο ποσό των 274.616,24 ευρώ.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, φέ­ρο­νται να βο­ή­θη­σαν τους συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νούς τους, επι­βλέ­πο­ντες μη­χα­νι­κούς του δήμου Κω, σε έργο πο­δη­λα­το­δρό­μων.

Τους απο­δί­δε­ται από το δι­κα­στι­κό συμ­βού­λιο ότι βο­ή­θη­σαν τους επι­βλέ­πο­ντες μη­χα­νι­κούς του δήμου να συ­μπρά­ξουν για να πα­ρα­δο­θεί προ­σω­ρι­νά το έργο στο δήμο Κω, το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο ενέ­κρι­νε την ορι­στι­κή πα­ρα­λα­βή του έργου αν και πό­ρι­σμα ερ­γα­σιών φέ­ρε­ται να πε­ριεί­χε ψευδή στοι­χεία ανα­φο­ρι­κά με τους υπο­λο­γι­σμούς των πο­σο­τή­των, τα κον­δύ­λια των ερ­γα­σιών και την απο­τί­μη­ση των υλι­κών.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, κα­τη­γο­ρού­νται για το ό,τι η ανά­δο­χος εται­ρία δεν εκτέ­λε­σε ερ­γα­σί­ες και επί­σης ότι τι­μο­λό­γη­σε μέρος από αυτές σε τιμές κα­τα­φα­νώς με­γα­λύ­τε­ρες από αυτές που έχουν δια­μορ­φω­θεί στην αγορά και άλ­λους αντί­στοι­χους δια­γω­νι­σμούς, με απο­τέ­λε­σμα η έγκρι­ση της οφει­λής να μην είναι σύν­νο­μη.

Η ανω­τέ­ρω δια­χει­ρι­στι­κή αντι­με­τώ­πι­ση της εμπι­στευ­μέ­νης σε αυ­τούς δη­μο­τι­κής πε­ριου­σί­ας-εσό­δου φέ­ρε­ται να μην ήταν σύν­νο­μη κι αυτοί, όμως, με τις πι­στο­ποι­ή­σεις-εντο­λές πλη­ρω­μής ενέ­κρι­ναν την εκτα­μί­ευ­ση από το τα­μείο του δήμου Κω ποσού συ­νο­λι­κά 274.616,24 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.