Ειδήσεις

Μαγιορκίνης: Σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση μεταδοτικότητας του κορονοϊού

ημεία σταθεροποίησης παρουσιάζουν οι πιέσεις στο ΕΣΥ. Αισιοδοξία από τον εμβολιασμό των νέων, ανησυχία ωστόσο ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

Σταθεροποίηση η οποία όμως πρέπει να αντιμετωπίζεται με σημαντικές επιφυλάξεις σημειώνει η πορεία της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα, ενώ σε ένα μήνα από σήμερα θα υπάρξει αύξηση της μεταδοτικότητας, ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού.

Όπως σημείωσε με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η πορεία της επιδημίας έδειξε μικρή μείωση της τάξης του 9% σε σχέση με μια βδομαδα πριν. Επίσης σημειώθηκαν περίπου 2% λιγότεροι θάνατοι.

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι η πίεση στο ΕΣΥ εμφανίζει σημεία επιβράδυνσης και σταθεροποίησης. Μάλιστα η αύξηση στους νοσηλευόμενους ήταν της τάξης του 8%, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο έναντι των προηγούμενων εβδομάδων. Οι δε νέες εισαγωγές δείχνουν να είναι σταθερές στις 200-300 ανά ημερά, ενώ ισοζύγιο εισαγωγών – εξιτηρίων συγκλίνει προς την μονάδα.

“Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς είμαστε στη μεταβατική περίοδο λόγω επιστροφής από διακοπές. Ένα μήνα μετά τον Ιούλιο που εμβολιάστηκε μεγάλο μέρος νέων και άρα έχουμε υψηλότερο τοίχος ανοσίας. Αυτό συμβάλλει στην αναχαίτιση της επιδημίας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου