Τοπικές Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα «Μεταφορές και Τουρισμός»

Ημερίδα με τίτλο «Μεταφορές και Τουρισμός» θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 10:00 και ημέρα Τετάρτη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 -2030» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ), στο πλαίσιο του Οδοιπορικού του ΣΕΣ «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020-2030». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο τουρισμός αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο για την Ελληνική οικονομία. Η χώρα μας, λόγω κλίματος, φυσικού κάλλους αλλά και πληθώρας ιστορικών μνημείων, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, και εν μέσω κρίσης, ο τουρισμός είναι ο μοναδικός ίσως τομέας της οικονομίας που σύμφωνα με τις στατιστικές, σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ένας τουριστικός προορισμός ωστόσο, πέρα από τις υποδομές σε καταλύματα και εστίαση που οφείλει να προσφέρει στους επισκέπτες, θα πρέπει – για να είναι ανταγωνιστικός – να παρέχει και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υποδομές και υπηρεσίες. Αυτές εντοπίζονται σε δύο βασικούς άξονες: αφενός τις υποδομές και υπηρεσίες για την προσέλευση των επισκεπτών με όλα τα μέσα, δηλαδή από στεριά (οδικό δίκτυο, οδικές τουριστικές μεταφορές), από θάλασσα (λιμάνια, ακτοπλοϊκές συνδέσεις, κρουαζιέρα) και από αέρα (αεροδρόμια, αεροπορικές συνδέσεις), και αφετέρου τις υποδομές και υπηρεσίες για τις μετακινήσεις των επισκεπτών κατά την παραμονή τους στον τουριστικό προορισμό και

πώς αυτές επηρεάζουν τις αντίστοιχες μετακινήσεις των κατοίκων και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τόπου.

Τα κρίσιμα αυτά θέματα θα συζητήσουμε στην Ημερίδα με τίτλο «Μεταφορές και Τουρισμός» την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 10 π.μ έως της 5 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με χαιρετισμούς και ομιλίες εκπρόσωποι τοπικών και εθνικών φορέων, παρόχων τουριστικών και μεταφορικών υπηρεσιών και διαχειριστές μεταφορικών υποδομών, αλλά και της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και ανοικτή συζήτηση με το κοινό.(επισυνάπτεται το προκαταρκτικό πρόγραμμα).

Στόχος της Ημερίδας είναι μέσω του διάλογου μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις μεταφορές και τον τουρισμό, να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση, να αναδειχτούν τα προβλήματα αλλά και οι καλές πρακτικές και να διερευνηθεί το πώς μπορεί να προαχθεί ο τομέας των μεταφορών σε σχέση και σε αλληλεπίδραση με τον τουρισμό, ώστε οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί να παρέχουν σύγχρονες, ασφαλείς και υψηλών προδιαγραφών μεταφορικές υπηρεσίες και υποδομές, εκμεταλλευόμενοι και τη συνδρομή των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο.

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου Ευάγγελος Μπεκιάρης

Πρόεδρος ΣΕΣ Διευθυντής ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου