Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 29χρονος αθίγγανος κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, σεσημασμένος σε αδικήματα του είδους.
Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν δύο 17χρονοι αθίγγανοι συγκατηγορούμενοι του, λόγω ανηλικότητας.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την 30η Αυγούστου 2017 και περί ώραν 21.00 ο ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Ε.Ο. Ρόδου – Καλλιθέας κατήγγειλε κλοπή και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τρείς τσιγγάνοι, που επέβαιναν σε ένα λευκό όχημα μάρκας Citroen Xsara, επιχείρησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το περίπτερο.
O ιδιοκτήτης του περιπτέρου παρέδωσε στους αστυνομικούς βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο καταγράφονταν οι κινήσεις των δραστών.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου λίγη ώρα αργότερα καταγγέλθηκε διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του Ο.Τ.Ε. στην περιοχή «Παλιά Σκουπίδια» στ’ Ασγούρου όπου οι δράστες εισήλθαν στον χώρο αφού έκοψαν τμήμα της περίφραξης, παραβίασαν την πόρτα αποθηκευτικού χώρου και αφαίρεσαν αντικείμενα άγνωστης ποσότητας και αξίας.

Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Ο.Τ.Ε βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο με το οποίο οι ανωτέρω κατηγορούμενοι προέβησαν στην απόπειρα κλοπής στο περίπτερο, ενώ στον προαύλιο χώρο βρέθηκαν μία μεγάλη ψαλίδα και ένας οικοδομικό λοστός.
Περί ώρα 01.10 της 31ης Αυγούστου 2017, ένας εκ των 17χρονων εισήλθε στον χώρο στάθμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει το κατασχεθέν αυτοκίνητο. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό και συνελήφθη.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι την 30η Αυγούστου 2017 το βράδυ είχαν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της COSMOTE του Σταθμού Ασυρμάτου του Ο.Τ.Ε., παραβίασαν με λοστό την γεννήτρια και τα μικροκυματικά της COSMOTE και αφαίρεσαν μπαταρίες χωρίς ωστόσο να τις αφαιρέσουν από το περιβάλλοντα χώρο.
Την ίδια ημέρα στις εγκαταστάσεις του Ο.Τ.Ε., έκοψαν κομμάτι από την εξωτερική περίφραξη, στην συνέχεια παραβίασαν παράθυρο και ακολούθως εισήλθαν εντός του χώρου και αφαίρεσαν μία εξωτερική μονάδα κλιματιστικού, τέσσερις μπαταρίες, δύο συστοιχίες συσσωρευτών, δύο ασυρματικά συστήματα, και άγνωστης ποσότητας καλώδια συνολικής αξίας 9000 ευρώ.
Την 12/η Αυγούστου 2017 και περί ώρα 10:00 μετέβησαν από κοινού στον οικισμό του Θεοτόκου στην Ρόδο επί της οδού Μεθοδίου και Κυρίλλου σε οικία ισογείου, παραβίασαν πλαϊνό παράθυρο, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν εν μέρει τις κατηγορίες σε βάρος τους. Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη η δικηγόρος κ. Τσαμπίκα Ψαρά.

Ένα σχόλιο στο Προσωρινά κρατούμενος σεσημασμένος αθίγγανος κλέφτης! Ελεύθεροι οι ανήλικοι συνεργοί του

  1. τα ίδια και τα ίδια ……

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ