Ειδήσεις

775,5 κιλά κάνναβης μετέφεραν 3 Τούρκοι ανοικτά της Νισύρου

775,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, σε πλαστικές ισοβαρείς συσκευασίες κατέσχεσαν χθες τα ξημερώματα λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Κω, με την συνδρομή συναδέλφων τους από τον σταθμό της Νισύρου.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης που έχουν κατασχεθεί στα Δωδεκάνησα τα τελευταία έτη, ενώ έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα της Κω για τα περαιτέρω, τρεις Τούρκοι ηλικίας 43, 57 και 39 ετών, κυβερνήτης και πλήρωμα του ιστιοφόρου με την ονομασία «PAMIRA», σημαίας Τουρκίας.
Οπως πρώτη απεκάλυψε η «δημοκρατική», το πλήρωμα του σκάφους 616 του Λιμενικού της Κω, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Νισύρου, έσπευσε να παράσχει βοήθεια στο ιστιοπλοϊκό το οποίο παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης και περί ώραν 19.00 μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού.
Κάποιος από τους επιβαίνοντες ζήτησε βοήθεια από το Λιμενικό Σώμα και στο σημείο βρέθηκε ένα παραπλέον πλοίο, ενώ κατέπλευσε και ρυμουλκό.
Πιο συγκεκριμένα το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το Φ/Γ “SHIRVAN”, σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Εκεί μετά από έλεγχο των λιμενικών της Κω εντοπίστηκε η ποσότητα της ινδικής κάνναβης.
Οι λιμενικοί συγκεκριμένα πίστεψαν αρχικά ότι στο σκάφος υπήρχαν μετανάστες και απεφάσισαν να το ελέγξουν. Οταν όμως ανέβηκαν σ’ αυτό η μυρωδιά της κάνναβης… τους ζάλισε.
Η τεράστια ποσότητα κάνναβης βρισκόταν συγκεκριμένα συσκευασμένη στην πλώρη του σκάφους ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν πολύ μεγαλύτερη και να πετάχτηκε στην θάλασσα .
Οι τρεις κατηγορούμενοι έως χθες το απόγευμα ανακρίνοντο, ενώ αρχικά επέδειξαν αρνητική στάση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για το φορτίο αν και αυτό… μύριζε από απόσταση!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου