Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και Επισιτισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου

Την περασμένη Παρασκευή 31/7, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη κανένα θέμα που να αφορά την ανακούφιση των εργαζομένων της περιοχής.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν ενήμερος και είχε δεσμευθεί, ήδη από την 1η Ιουλίου, ότι θα βάλει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκθέτει τον ίδιο και ολόκληρη τη Δημοτική Αρχή.

Με την επιμονή και την αποφασιστικότητά μας, επιβάλλαμε να μας δοθεί ο λόγος, παρότι ήταν φανερό ότι τέτοια πρόθεση δεν υπήρχε.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα με μια σύντομη τοποθέτησή του έθεσε όλα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Το κυνηγητό από τις εταιρείες παροχής ρεύματος και τις τράπεζες, την αγωνία για την επιβίωση. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο συνάδελφος: “Οι άνεργοι, είναι πολύ περισσότεροι από τους τουρίστες στο νησί”. Άλλοι χωρίς εισόδημα, άλλοι με ορισμένα ψίχουλα που τα δίνει η κυβέρνηση με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, παλεύουν παρατημένοι στην τύχη τους να τα βγάλουν πέρα.

Για όλα αυτά, η δημοτική αρχή τοποθετήθηκε με ευχολόγια.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, είπε ότι συνομιλεί με τους “θεσμοθετημένους” (sic!) εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι κατά διαβολική σύμπτωση συναντήθηκαν μαζί του πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και παρέπεμψε σε μέτρα που θα αποφασιστούν στο αόριστο μέλλον.

Η συνεδρίαση ωστόσο αυτή και η ανάλγητη στάση της δημοτική αρχής των μεγαλοξενοδόχων και συμβολικά και κυριολεκτικά και των… θεσμοθετημένων συμμάχων τους, προσφέρονται για συμπεράσματα.

Εμείς να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή τον αγώνα μας τον θρέφει η ανάγκη για ζωή με αξιοπρέπεια, δεν είμαστε διατεθημένοι να παραιτηθούμε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και θα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας, μέτρα ανακούφισης και αξιοπρεπές εισόδημα για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

Ρόδο 31 Ιουλίου 2020

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου