Αθλητικά

Αγώνας για να περιοριστούν οι απώλειες στη διαιτησία

Σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις τυχόν απώλειες που θα δυσκολέψουν τη διαδικασία των ορισμών στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου, έχουν επιδοθεί οι παράγοντες της Ε.Δ. της ΕΠΣΔ και του ΣΔΠΔ.
Η ανακοίνωση της σύνθεσης των πινάκων των εθνικών κατηγοριών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, ήταν λογικό να φέρει απογοήτευση στους κόλπους της δωδεκανησιακής διαιτησίας και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν διαιτητές που η πρώτη τους σκέψη είναι να εγκαταλείψουν το χώρο.
Οι άνθρωποι της Ε.Δ. και του ΣΔΠΔ θα έρθουν σε επικοινωνία με το σύνολο των πρώην αξιολογημένων και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, ώστε να τους κρατήσουν ενεργούς στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς διαθέτουν την εμπειρία και την ποιότητα όχι μόνο να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή τους, αλλά και να διδάξουν, μέσα από το παράδειγμά τους, τους νεότερους, που έχουν ανάγκη από στηρίγματα.
Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Δημήτρη Ατσικνούδα, ο οποίος μετά την απροσδόκητη «καρατόμησή» του από τους πίνακες, φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα για τους παράγοντες της δωδεκανησιακής διαιτησίας είναι η ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων διαιτητών νεαρής ηλικίας, ώστε να πυκνώσουν οι επιλογές στις αξιολογήσεις των επόμενων ετών.
Όπως εκτιμάται, η σχολή διαιτησίας, η οποία διέκοψε τη λειτουργία της λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, θα τελειώσει μέσα στον Αύγουστο, οπότε και θα διενεργηθούν οι προβλεπόμενες εξετάσεις.
Αμέσως μετά θα αρχίσει να προετοιμάζεται η επόμενη σχολή, με την προοπτική να λειτουργήσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου