Ρεπορτάζ

Εκδικάστηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών η υπόθεση του Χαράλαμπου Κόκκινου

Εκδικάστηκε την 30η Ιουνίου 2020 ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά, η υπόθεση με κατηγορούμενο για εξακολουθητική απάτη τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.
Το πειθαρχικό σκέλος της υποθέσεως εξετάστηκε, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ενώ εκκρεμεί η έφεση του τελευταίου κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης εις βάρος της εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ» και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.
Υποστήριξαν παραπέρα ότι η μηνυτήρια αναφορά είχε υποβληθεί τόσο για λογαριασμό της εταιρείας όσο και για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οπότε στην προανάκριση είχε αναφερθεί το συνολικό ποσό που αφορούσε και στους δύο φορείς, ενώ το υπό κρίση κατηγορητήριο φέρει ως “παθούσα” μόνο την εταιρεία.
Στην προχθεσινή διαδικασία ο κ. Κόκκινος αυτοπροσώπως αλλά και δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή υπέβαλε ένσταση παραγραφής υποστηρίζοντας ότι το πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο λογοδοτεί έχει υποπέσει σε παραγραφή από την 14η Ιουνίου 2020 αφού η τελευταία πράξη που του αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε ακριβώς πέντε έτη ενωρίτερα.

Πέραν τούτου αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου