Την 30η Ιουνίου 2020 συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 28χρονος Αλβανός κι ένας 36χρονος ημεδαπός γιατί τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν ξεκλείδωτο αυτοκίνητο και μετέβησαν με αυτό στα Κοσκινού όπου παραβίασαν επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κυκλοφορούσε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα που είχε αφαιρέσει την 27η Ιουνίου 2020 και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα κλεμμένα αντικείμενα, το δίκυκλο όχημα και 157 φαρμακευτικά-ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.
Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου και καταδικάστηκαν ο μεν πρώτος σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 200 ημερήσιων μονάδων και ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών και 250 ημερήσιων μονάδων.
Οι ποινές τους ανεστάλησαν επί 3ετία.
Πιο συγκεκριμένα την 30η Ιουνίου 2020 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον ιδιοκτήτη παιδότοπου στα Κοσκινού ότι περί ώραν 06:00 δύο άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την κύρια είσοδο του καταστήματος, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν από την ταμειακή, από τσαντάκι σερβιτόρου κι από έναν κερματοδέκτη το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, ένα τάβλι, ένα μπλε κερματοδέκτη, διάφορα κλειδιά, ένα μαύρο νεσεσέρ με κέρματα με περίπου 20 ευρώ και τέσσερις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (PDA) συνολικής αξίας 750 ευρώ.
Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών που αναζητούντο.
Την ίδια ημέρα και περί ώρα 21:00 τους εντόπισαν έξω από την οικία του πρώτου επί τη οδού Αλχαδέφ και τους συνέλαβαν.
Στην συνέχεια ο πρώτος κατηγορούμενος τούς οδήγησε σε εξωτερικό χώρο της οικίας του (καβάτζα) όπου είχε επιμελώς αποκρύψει 18 ναρκωτικά δισκία, χρώματος πρασίνου, πιθανόν HIPNOSTEDON, 66 ναρκωτικά δισκία, χρώματος πορτοκαλί, πιθανόν XANAX, 44 ναρκωτικά δισκία, χρώματος μοβ, πιθανόν XANAX, 29 ναρκωτικά δισκία, χρώματος ροζ, πιθανόν STEDON, τρεις ηλεκτρονικές φορητές συσκευές, έναν μπλε κερματοδέκτη, τέσσερα ζευγάρια κλειδιά, ένα τάβλι και ένα μαύρο νεσεσέρ που περιείχε 20 ευρώ σε κέρματα.
Προέκυψε ακόμη ότι το πρωί της ίδιας ημέρας και οι δύο μετέβησαν στην οδό Ειρήνης στην Μεσαιωνική Πόλη αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν ανασφάλιστο και διέπραξαν την διάρρηξη. Εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στην οδό Κολοκοτρώνη. Την 27η Ιουνίου 2020 αφαίρεσαν επίσης στην οδό Φλώρινας μια μοτοσυκλέτα και την 30η Ιουνίου 2020 το πρωί ο πρώτος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με την ανωτέρω κλεμμένη μηχανή έξω από τα σφαγεία προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο δικηγόρου.
Απολογούμενοι αποδέχτηκαν στο σύνολό τους τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες περιγράφοντας λεπτομερώς τον τρόπο δράσης τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ