Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, που συνελήφθη την 27η Ιουνίου 2019 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες που έφεραν τον κατηγορούμενο να κατέχει και να διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε τοξικομανείς της Ρόδου τις οποίες εξάγει από καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εντός της οικίας του.
Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξοπλισμός καλλιέργειας κάνναβης εσωτερικού χώρου, αποτελούμενος από δύο θερμαντικές λάμπες, δύο ανεμιστήρες, τρεις ηλεκτρικές συσκευές εξαερισμού, μία ηλεκτρική συσκευή ύγρανσης, έναν μετασχηματιστή ηλεκτρικής τάσης ρεύματος, ένα πολύπριζο, δύο ηλεκτρικοί χρονοδιακόπτες, ένα ανακλαστικό πανί, ένα φίλτρο αέρος, επτά σωλήνες εξαερισμού και έξι γλάστρες υφασμάτινες με έξι δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους από 0,57μ. έως 0,65μ, (ήτοι 1×0,57μ, 3×0,60μ και 2×0,65μ), τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον εντός άλλου δωματίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 140,4 γραμμαρίων.
Απολογούμενος κατέθεσε ότι είναι χρήστης κάνναβης από ηλικία 14 ετών και ότι καλλιεργούσε την κάνναβη για δική του χρήση, ενώ η ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του προέρχεται από προηγούμενη συγκομιδή.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Ματούλα Παπαβεργή ενώ την υποστήριξή του ανέλαβε και ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.
Την Κυριακή, το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 56χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή – καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, υπότροπος σε αδικήματα του είδους.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος κατά τον οποίο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατείχε στην κατοικία του επιπλέον ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ενώ παράλληλα καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες δυο δενδρύλλια.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 13,3 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 8,4 γραμμαρίων, δύο δενδρύλλια κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.
Κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών.

Ο ίδιος εξεταζόμενος υποστήριξε ότι προόριζε τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση ως τοξικομανής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ