ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φαγητό από καρδιάς» από τον ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο της Easy Jet

news room 1 λεπτό ανάγνωση
345

Τη στιγμή που το ελλη­νικό δράμα κορυ­φώ­νε­ται, ένας ελλη­νι­κής κατα­γω­γής δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χος επι­χει­ρη­μα­τίας απο­φα­σί­ζει να επέμβει ενι­σχύ­ο­ντας τους συμπα­τριώ­τες του που έχουν ανάγκη, γράφει η Independent.

Ο Στέλιος Χατζη­ιω­άν­νου έγινε ευρύ­τερα γνωστός για τη δημιουρ­γία της αερο­πο­ρι­κής εται­ρείας χαμηλού κόστους easyJet το 1995, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Σύμφωνα με την βρε­τα­νική εφη­με­ρίδα, ο 48χρονος σήμερα κρα­ταιός άντρας της Easy Jet προ­σφέ­ρει δωρεάν γεύματα σε ανθρώ­πους στην Ελλάδα.

Μέσω του φιλαν­θρω­πι­κού προ­γράμ­μα­τος «Φαγητό από καρδιάς» ( Food From the Heart Foundation) που ίδρυσε πριν από δυο χρόνια, πραγ­μα­το­ποιεί­ται δωρεάν διανομή φαγητού, χωρίς δια­κρί­σεις, σε κατοί­κους της Αθήνας που το έχουν πραγ­μα­τικά ανάγκη.

Επί του παρό­ντος, του­λά­χι­στον 5.000 Αθη­ναίοι έχουν εγγρα­φεί στο πρό­γραμμα και περίπου 2.500 άνθρω­ποι επι­σκέ­πτο­νται καθη­με­ρινά για να λάβουν το μεση­με­ριανό σνακ που περι­λαμ­βά­νει σάντουιτς με τυρί χαλούμι και κρουα­σάν με πραλίνα.

«Κάνουν ουρά για να λάβουν κάτι που στα σούπερ μάρκετ κοστί­ζει 4 ευρώ! Αυτό δείχνει την φτώχεια και την από­γνωση που υπάρχει», δήλωσε ο επι­χει­ρη­μα­τίας στην Evening Standard. Όπως σημεί­ωσε, πρό­κει­ται για ένα «γλυ­κό­πι­κρο πρό­γραμμα»: «Εύχομαι μια μέρα, να ανοί­ξουμε τα παρα­θυ­ρό­φυλλα και να δούμε μόνο 10 άτομα να στέ­κο­νται στην ουρά, αυτό θα είναι μια νίκη».

Ο Στέλιος Χατζη­ιω­άν­νου έφυγε από την Ελλάδα πριν 25 χρόνια και πλέον ζει στο Μονακό.

newsbeast.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.