ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου το Συνέδριο ICASSP 2023 του μεγαλύτερου Οργανισμού Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Πληροφορικής στον κόσμο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ICASSP

-Θα συμ­με­τέ­χουν διε­θνώς δια­κε­κρι­μέ­νοι επι­στή­μο­νες και πε­ρισ­σό­τε­ροι από 4.000 σύ­νε­δροι

Με την υπο­στή­ρι­ξη του Δήμου Ρόδου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το διά­στη­μα από τις 4 έως τις 10 Ιου­νί­ου το Συ­νέ­δριο ICASSP (International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing).

Πρό­κει­ται για το εμ­βλη­μα­τι­κό διε­θνές συ­νέ­δριο του Institute of Electrical and Electronics Engineers (ΙΕΕΕ), του με­γα­λύ­τε­ρου ορ­γα­νι­σμού Ηλε­κτρο­λό­γων Μη­χα­νι­κών και Μη­χα­νι­κών Πλη­ρο­φο­ρι­κής στον κόσμο. Το κε­ντρι­κό θέμα του ICASSP 2023 που πραγ­μα­το­ποιεί­ται με την βο­ή­θεια τε­χνο­λο­γι­κών κο­λοσ­σών, μα­κρο­χρό­νιων χο­ρη­γών του συ­νε­δρί­ου, όπως οι Microsoft, Sony, Amazon, Meta (facebook), Huawei, Google, Apple, είναι η «Επε­ξερ­γα­σία σή­μα­τος στην εποχή της τε­χνη­τής νοη­μο­σύ­νης» (Signal Processing in the Artificial Intelligence Era), προ­ω­θώ­ντας τη δη­μιουρ­γι­κή συ­νερ­γα­σία με­τα­ξύ επε­ξερ­γα­σί­ας σή­μα­τος και μη­χα­νι­κής μά­θη­σης.

Με την έγκαι­ρη και τα­χύ­τα­τη υπο­στή­ρι­ξη της Δη­μο­τι­κής Αρχής του Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη και της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Αρχής Νο­τί­ου Αι­γαί­ου του Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου, η Ρόδος κα­τά­φε­ρε να προ­σελ­κύ­σει τη διορ­γά­νω­ση, με­τα­ξύ 15 δια­φο­ρε­τι­κών προ­ο­ρι­σμών ανά τον κόσμο που διεκ­δί­κη­σαν τη φι­λο­ξε­νία της, (ανά­με­σα τους και το Λος Άν­τζε­λες). Στην επι­τυ­χία αυτή συ­νε­τέ­λε­σαν σύμ­φω­να με τους διορ­γα­νω­τές, η φήμη της Ρόδου με την πλού­σια ιστο­ρία, οι του­ρι­στι­κές και συ­νε­δρια­κές υπο­δο­μές, το κο­σμο­πο­λί­τι­κο πε­ρι­βάλ­λον και η φυ­σι­κή ομορ­φιά του νη­σιού, καθώς επί­σης το πλού­σιο επι­στη­μο­νι­κό και κοι­νω­νι­κό πρό­γραμ­μα του συ­νε­δρί­ου.

Το ICASSP προ­σελ­κύ­ει τους πιο ανα­γνω­ρι­σμέ­νους επι­στή­μο­νες στα θέ­μα­τα της τε­χνη­τής νοη­μο­σύ­νης και της επε­ξερ­γα­σί­ας ση­μά­των πα­γκο­σμί­ως και έχει την υψη­λό­τε­ρη ποιό­τη­τα από όλα τα συ­να­φή συ­νέ­δρια. Πραγ­μα­το­ποιεί­ται με τη συμ­με­το­χή πα­νε­πι­στη­μια­κών, ερευ­νη­τών, μη­χα­νι­κών, και στε­λε­χών βιο­μη­χα­νιών υψη­λής τε­χνο­λο­γί­ας από όλο τον κόσμο και τα συ­μπε­ρά­σμα­τά του τυγ­χά­νουν με­γά­λης προ­βο­λής από τα διε­θνή μέσα ενη­μέ­ρω­σης.

 

Οι προ­σκε­κλη­μέ­νοι ομι­λη­τές και αρ­κε­τοί από τους συ­νέ­δρους, είναι κο­ρυ­φαί­οι και πα­γκο­σμί­ως δια­κε­κρι­μέ­νοι πα­νε­πι­στη­μια­κοί κα­θη­γη­τές και ερευ­νη­τές. Με­τα­ξύ αυτών, η Andrea Goldsmith, Κο­σμή­το­ρας Μη­χα­νι­κής και Εφαρ­μο­σμέ­νων Επι­στη­μών και κα­θη­γή­τρια Ηλε­κτρο­λό­γων Μη­χα­νι­κών στο Πα­νε­πι­στή­μιο Princeton, ο Richard G. Baraniuk κα­θη­γη­τής Ηλε­κτρο­λό­γων Μη­χα­νι­κών και Μη­χα­νι­κών Υπο­λο­γι­στών στο Πα­νε­πι­στή­μιο Rice και ιδρυ­τι­κός διευ­θυ­ντής του OpenStax, ο Michael I. Jordan, Δια­κε­κρι­μέ­νος κα­θη­γη­τής στο Τμήμα Ηλε­κτρο­λό­γων Μη­χα­νι­κών και Επι­στή­μης Υπο­λο­γι­στών και στο Τμήμα Στα­τι­στι­κής του Πα­νε­πι­στη­μί­ου της Κα­λι­φόρ­νιας, Berkeley, καθώς επί­σης ο Χρή­στος Χα­ρί­λα­ος Πα­πα­δη­μη­τρί­ου κα­θη­γη­τής στην Επι­στή­μη των Υπο­λο­γι­στών στο Πα­νε­πι­στή­μιο Columbia.

Στην φε­τι­νή του διορ­γά­νω­ση του ICASSP στη Ρόδο θα συμ­με­τέ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ροι από 4.000 σύ­νε­δροι, που ως αριθ­μός απο­τε­λεί πα­γκο­σμί­ως ιστο­ρι­κό ρεκόρ για συ­νέ­δρια αυτών των τε­χνο­λο­γι­κών πε­ριο­χών. Αξί­ζει να ση­μειω­θεί ότι το φε­τι­νό ICASSP συ­μπί­πτει με την 75η επέ­τειο της διε­θνούς επι­στη­μο­νι­κής κοι­νό­τη­τας που το υπο­στη­ρί­ζει (IEEE) και θα έχει εορ­τα­στι­κό χα­ρα­κτή­ρα. Επί­σης, με­τα­ξύ των συ­νέ­δρων θα υπάρ­χουν διά­φο­ρες εθνι­κό­τη­τες που πα­ρα­δο­σια­κά δεν επι­σκέ­πτο­νται (σε με­γά­λο πο­σο­στό) τη Ρόδο. Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό είναι ότι πάνω από 1200 Ιά­πω­νες και Κο­ρε­ά­τες επι­στή­μο­νες θα λά­βουν μέρος.

Οι σύ­νε­δροι και οι συ­νο­δοί τους θα έλ­θουν σε επαφή με τον Πο­λι­τι­σμό της Ρόδου, καθώς και με την φυ­σι­κή ομορ­φιά του νη­σιού. Το πα­ράλ­λη­λο πρό­γραμ­μα του συ­νε­δρί­ου, πε­ρι­λαμ­βά­νει ποι­κί­λες πο­λι­τι­στι­κές εκ­δη­λώ­σεις που θα ενώ­σουν αυτή τη διε­θνή επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα με τον το­πι­κό πλη­θυ­σμό του νη­σιού.

Το συ­νέ­δριο ICASSP 2023 θα ανοί­ξει προ­ο­πτι­κές για τη νε­ο­λαία και τους φοι­τη­τές της Ρόδου και της χώρας μέσα από την επαφή με τε­χνο­λο­γί­ες αιχ­μής, τη δυ­να­τό­τη­τα εθε­λο­ντι­κής συμ­με­το­χής, τη γνω­ρι­μία και επι­κοι­νω­νία με στε­λέ­χη από κο­ρυ­φαί­ες τε­χνο­λο­γι­κές εται­ρεί­ες όπως Google, Amazon, Apple, Meta/Facebook, Huawei, Microsoft, κλπ, ενώ θα προ­σφέ­ρει έμπνευ­ση για επαγ­γελ­μα­τι­κή στα­διο­δρο­μία σε μο­ντέρ­νες ερευ­νη­τι­κές και ανα­πτυ­ξια­κές τε­χνο­λο­γι­κές κα­τευ­θύν­σεις.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.