Αθλητικά

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τη Γ’ Εθνική!

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ε.Ο.Κ. είναι ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής… Τα πιο πιθανά σενάρια είναι δύο για την ομάδα που θα παίξει στις εθνικές κατηγορίες (Α.Ε. Δικαίου ή Γ.Σ. Διαγόρας). Είτε ο πρωταθλητής μας θα τοποθετηθεί στον όμιλο μαζί με τις ομάδες της Κρήτης (Α.Ο.Κ. Χανιά, Εργοτέλης, Ηράκλειο), καθώς επίσης της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδας είτε σ’ έναν όμιλο με όλα τα νησιά, κάτι που είναι ασύμφορο οικονομικά. Πιο εφικτό μοιάζει το σενάριο, ο εκπρόσωπος μας να τοποθετηθεί με τις ομάδες της Κρήτης (Α.Ο.Κ. Χανιά, Γ.Σ. Εργοτέλης, Ο.Α.Α. Ηράκλειο), της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδας (Άρης Θήβας, Αναγέννηση Λαμίας, Γ.Σ, Ιτέας), όπως δηλαδή γινόταν πάντα στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής.
Στην περίπτωση αυτή ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου θα τοποθετηθεί στον όμιλο με τις έξι προαναφερθείσες ομάδες και πέντε από Ε.Σ.Κ.Α.- Ε.Σ.Κ.Α.Ν.Α. Στην άλλη, ο εκπρόσωπός μας θα παίξει με τους: ΒΑΟΛ Χίου, Φ.Ο. Βροντάδου Χίου, Α.Ο. Μυκόνου, Φανάρια Νάξου, Παπάδο Γέρας, Α.Ε. Καρλοβασίου και είτε θα μπουν και οι ομάδες από την Κρήτη είτε θα είναι πέντε από το κέντρο. Είναι επίσης πιθανό στην Πελοπόννησο να γίνει ένας όμιλος Γ’ Εθνικής (οι ομάδες είναι ακριβώς 12), αλλά όλα αυτά θα αποφασιστούν ανάλογα με τις οριστικές συμμετοχές στην κατηγορία. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κάποιες ομάδες δεν θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική για οικονομικούς λόγους.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ
Στις Κυκλάδες η τοπική Ε.Σ.Κ.Κ. ανέδειξε τις πρωταθλήτριες ομάδες στους άνδρες και στις γυναίκες. Στους άνδρες τον τίτλο πήρε ο Α.Ο. Μυκόνου που θα παίξει στη Γ’ Εθνική (είχε καλύτερο συντελεστή σε νίκες- ήττες από την Α.Ε. Σαντορίνης, με τις δύο ομάδες να τερματίζουν πρώτες στους ομίλους τους) και στις γυναίκες η Α.Ε. Σαντορίνης, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Κατηγορία. Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Κ.Κ.: «Κατόπιν της πρόσφατης αποφάσεως της ΕΟΚ περί απευθείας ανόδου του πρωταθλητή Κυκλάδων στην Γ Εθνική Ανδρών και της πρωταθλήτριας Κυκλάδων στην Α2 Εθνικη Γυναικών, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚ Κυκλάδων αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανάδειξη της ομάδας του Α.Ο. Μυκόνου ως πρωταθλητή ανδρών και της ομάδας της Α.Ε. Σαντορίνης ως πρωταθλήτριας γυναικών».
*Στην Τ.Ε. Λέσβου πρωταθλητής στέφθηκε ο Παπάδος Γέρας, στην Τ.Ε. Χίου ο Φ.Ο.Β., στην Τ.Ε. Σάμου η Α.Ε. Καρλοβασίου και εκκρεμεί ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου, από τις Τοπικές Επιτροπές του Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου