Αθλητικά

Προκριματικό διαδικτυακό τουρνουά στον Ιππότη

Προκριματικό διαδικτυακό τουρνουά για το σιμουλτανέ με τον IM Κωνσταντίνο Μεγαλιό που θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία την Παρασκευή, διοργανώνει αύριο στις 18.15 ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» στην ιστοσελίδα lichess.org. Το τουρνουά δίνει πρόκριση στα 5 πρώτα παιδιά (κάτω των 16) από τα Δωδεκάνησα, ενώ μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας, εκτός όμως διεκδίκησης των προκρίσεων. Οι λεπτομέρειες του τουρνουά από τον Ιππότη:

Η νίκη αξίζει 2 πόντους, η ισοπαλία 1 πόντο, και η ήττα κανένα. Αν νικήσετε δύο παρτίδες συνεχόμενα αποδίδονται διπλάσιοι πόντοι, που αντιπροσωπεύονται από ένα εικονίδιο φλόγας. Οι επόμενες παρτίδες θα αξίζουν διπλάσιους πόντους μέχρι να χάσετε μία. Επομένως, η νίκη θα βαθμολογείται με 4 πόντους, η ισοπαλία 2 πόντους, και η ήττα 0.
Για παράδειγμα, δύο νίκες και μία ισοπαλία αξίζουν 6 πόντους: 2 + 2 + (2 x 1)

Όταν ο παίκτης πατήσει το πλήκτρο Berserk στην έναρξη της παρτίδας, χάνει τον μισό χρόνο στο ρολόι, αλλά η νίκη αξίζει ένα έξτρα πόντο στο τουρνουά. Πατώντας Berserk σε χρόνους με προσαύξηση, ακυρώνεται η προσαύξηση (εξαιρείται το 1+2, που γίνεται 1+0). To Berserk δεν ισχύει για παρτίδες με μηδενικό αρχικό χρόνο (0+1, 0+2). Το Berserk προσθέτει ένα έξτρα πόντο μόνο αν παιχθούν τουλάχιστον 7 κινήσεις στην παρτίδα.

Ο παίκτης(-ες) με τους περισσότερους πόντους στην λήξη του προκαθορισμένου χρόνου του πρωταθλήματος αναδεικνύεται νικητής(-ες). Όταν δύο ή περισσότεροι παίκτες έχουν τους ίδιους πόντους, η επίδοση στο πρωτάθλημα καθορίζει τον νικητή.

Στην αρχή του πρωταθλήματος, οι παίκτες αντιστοιχίζονται βάσει της βαθμολογίας τους.
Μόλις τελειώσει η παρτίδα σας, επιστρέφετε στο δωμάτιο αναμονής του πρωταθλήματος όπου θα κληρωθείτε με παίκτη κοντά στην κατάταξή σας. Αυτό εξασφαλίζει μικρό χρόνο αναμονής, ωστόσο μπορεί να μην αντιμετωπίσετε όλους τους άλλους παίκτες στο πρωτάθλημα. Παίξτε γρήγορα και επιστρέψτε στο δωμάτιο αναμονής για να παίξετε περισσότερες παρτίδες και να κερδίσετε περισσότερους πόντους.

Το πρωτάθλημα έχει ρολόι αντίστροφης μέτρησης. Όταν αυτό φτάσει στο μηδέν, η βαθμολογίες των παικτών κλειδώνουν, και αναδεικνύεται ο νικητής. Οι παρτίδες σε εξέλιξη πρέπει να ολοκληρωθούν, ωστόσο το αποτέλεσμα τους δεν μετράει για το πρωτάθλημα.

Υπάρχει αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κίνηση. Αποτυχία πραγματοποίησης κίνησης σε αυτό το χρόνο θα κατακυρώσει την παρτίδα ως νίκη για τον αντίπαλό σας. Αποδοχή ισοπαλίας στις πρώτες 10 κινήσεις της παρτίδας, δεν αποφέρει πόντους σε κανένα παίκτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου