«Ο λαός μας είπε ένα βροντερό Όχι στον λαϊκισμό, στο ψέμα, στην πόλωση» δηλώνει σήμερα στην «δ» ο τ.βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς. Επιπλέον, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις καθώς το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, δικαίωσε τη Ν.Δ. και προμηνύεται μεγάλη νίκη και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Παππά,να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο σχετικά με το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης. Περιμένατε αυτή την διαφορά και πώς διαμορφώνεται πλέον το σκηνικό της επόμενης μέρας στη Ν.Δ.;
Αγαπητή κυρία Ντόκου, αρχικά να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας με το Δωδεκανησιακό κοινό.
Τώρα σχετικά με το ερώτημά σας, επειδή όλοι κρινόμαστε από τα λεγόμενά αλλά πρωτίστως από τις πράξεις μας, και τα γραπτά μένουν, σας υπενθυμίζω ότι ακριβώς πριν από μια εβδομάδα είχα αρθρογραφήσει υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα αποτελέσουν αφετηρία πολιτικών εξελίξεων. Επειδή είμαι άνθρωπος που κυκλοφορώ πολύ, ζω και αντιλαμβάνομαι τον παλμό της κοινωνίας, τον παλμό της αγοράς και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας ήμουν βέβαιος ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το Σύριζα θα ήταν πολύ μεγάλη.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εξέφραζε μια αποστροφή στις επιλογές και τις πολιτικές που ακολούθησε και υλοποίησε ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου και είχα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι όντως η διαφορά θα ήταν πάνω από οκτώ μονάδες. Θεωρώ ότι δικαιώθηκα απόλυτα. Είχαμε μια διαφορά 9,5 μονάδων μεταξύ των δύο κομμάτων και πρέπει να σημειώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε τόσο μεγάλη διαφορά σε επίπεδο Ευρωεκλογών. Αυτή η διαφορά προκάλεσε τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που βιώνουμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες με κορυφαία βέβαια συνέπεια την προσφυγή στις κάλπες και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, είναι προφανές ότι αυτές οι ραγδαίες εξελίξεις επηρεάζουν και τη Νέα Δημοκρατία, Το κόμμα μας, το τίμησε μόλις πριν μια εβδομάδα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων ψηφοφόρων, οι οποίοι με την ψήφο τους έμπρακτα στήριξαν τις επιλογές και τις πολιτικές μας προτάσεις. Ο πρόεδρός μας σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του κόμματος προχωρούν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων ώστε σε όλους τους νομούς, σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία να έχει ισχυρή και δυναμική εκπροσώπηση.
• Τελικά, τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας εκτάκτως πριν τις ευρωεκλογές, δεν… έπιασαν τόπο. Τι δείχνει αυτό κατά την άποψή σας;
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο και αισιόδοξο. Αυτή η χαρά και η αισιοδοξία δεν οφείλεται μόνο στη μεγάλη μας νίκη, αλλά οφείλεται στην απάντηση που έδωσε ο περήφανος λαός μας στον κύριο Τσίπρα, ο οποίος νόμιζε ότι με τη δήθεν 13η σύνταξη και με την λεκτική παροχολογία θα κατάφερνε να ξεπεράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Όλες οι τακτικές δαπάνες, που αφορούν την οικονομική πολιτική της χώρας καταγράφονται στον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί και ήδη υλοποιείται. Αυτά λοιπόν τα φιλοδωρήματα του κυρίου Τσίπρα δεν υπήρχαν πουθενά και το γεγονός αυτό στοιχειοθετεί την εξαπάτηση και το ψέμα των κυβερνώντων.
Ο λαός μας έδειξε στους κυβερνώντες ότι δεν είναι αφελής και κουτός όπως ενδεχομένως πιστεύουν. Όταν οι συνταξιούχοι πήγαν και εισέπραξαν το «φιλοδώρημα» που τους μοίρασε η κυβέρνηση, συνειδητοποίησαν ακόμη μια φορά το μέγεθος της κοροϊδίας και της εξαπάτησης και η αποστροφή τους προς την κυβέρνηση έγινε αγανάκτηση. Προσπάθησε ο πρωθυπουργός με σπασμωδικές και κινήσεις απελπισίας να αλλάξει, στο παρά πέντε την επερχόμενη συντριβή τάζοντας και μοιράζοντας φιλοδωρήματα και επιδόματα φτώχειας όμως δεν τα κατάφερε και ηττήθηκαν κατά κράτος. Αυτή η υγιής αντίδραση του λαού μας με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο γιατί με τη στάση του ο ελληνικός λαός λέει στον κύριο Τσίπρα ότι δεν θέλει να ζει με επιδόματα φτώχειας μέσα στη μιζέρια και στη μαυρίλα αλλά επιθυμεί την ανάπτυξη και την πρόοδο για αυτόν και τα παιδιά του. Ο λαός μας είπε ένα βροντερό Όχι στον λαϊκισμό, στο ψέμα, στην πόλωση.
• Είστε αισιόδοξος πως στις εθνικές εκλογές θα διατηρηθεί η διαφορά των 9,5 μονάδων ή θα αυξηθεί;
Την προηγούμενη Κυριακή, κυρία Ντόκου έγινε το πρώτο βήμα, το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που όλοι θέλουμε και αγωνιζόμαστε για αυτήν. Καταφέραμε να νικήσουμε όχι μόνο θέτοντας στόχους αλλά περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς θα τους πετύχουμε και αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Η στρατηγική μας δεν θα αλλάξει ενόψει εθνικών εκλογών. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν θα περιχαρακωθούμε στο 33% αλλά θα στοχεύσουμε να πείσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες ώστε η διαφορά μας με τους γιαλαντζί αριστερούς του Σύριζα να αυξηθεί. Στο διάστημα, το σύντομο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές θα εξηγήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόγραμμά και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της πόλωσης και του φανατισμού, που τόσο πολύ έχει επενδύσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση Σύριζα. Ο Κυριακος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων χωρίς διχασμούς και αντιπαλότητες.
Στόχος μας μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα εργαστει για ολους τους Ελληνες. Αν και πιστεύω ότι είναι δεδομένη η ισχυρή αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις.
• Είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει; Τι θα αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το καλό της χώρας;
Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο, είμαι κατηγορηματικός σε αυτό το θέμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει το διάστημα που ηγείται της παράταξής μας ότι έχει την προσωπικότητα, τα προσόντα, να κυβερνήσει με άριστο τρόπο την πατρίδα μας. Επίσης περιστοιχίζεται από μια πλειάδα στελεχών που διακρίνονται για την εμπειρία τους και τις ικανότητές τους και όλοι αυτοί θα αποτελέσουν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Σχετικά με τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είμαι σίγουρος ότι θα εκλείψουν τα φαινόμενα της έπαρσης και της αλαζονείας που χαρακτήριζαν την κυβέρνηση Τσίπρα και ο πολιτικός λόγος της μέλλουσας κυβέρνησης θα χαρακτηρίζεται από ευθύνη, ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις αλλά γιατί αναμένουν από εμάς ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας.
• Το όνομά σας φέρεται στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα. Τι πρέπει να προταχθεί για την περιοχή μας που έχει δεχτεί τόσα πλήγματα τα τελευταία χρόνια;
Είναι επιδίωξή μου στις προσεχείς εθνικές εκλογές να τεθώ στην κρίση των συμπατριωτών μου του Δωδεκανησιακού λαού. Τα τελευταία δύο χρόνια κυρία Ντόκου, έχω πραγματοποιήσει, όπως και είναι υποχρέωση μας, πάμπολλες περιοδείες και επισκέψεις σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, από το Αγαθονήσι έως το Καστελλόριζο. Κυριολεκτικά δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην ήμουν σε ένα από τα νησιά μας. Στόχος μου ήταν να βιώσω την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δωδεκανήσιοι και οι Δωδεκανήσιες.
Επισκέφτηκα και εξακολουθώ να επισκέπτομαι τα νησιά της Δωδεκανήσου, όχι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες που οι συνθήκες διαβίωσης είναι εντελώς διαφορετικές. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι βρέθηκα στο Αγαθονήσι τον Νοέμβριο, στο Καστελλόριζο τον Σεπτέμβριο στην Κάσο τον Μάρτιο, στην Αστυπαλιά τον Οκτώβριο,στην Πάτμο τον Φεβρουάριο,στην Σύμη ,στους Λειψούς και δεν θα αναφερθώ στα μεγαλύτερα νησιά του συγκροτήματος της Δωδεκανήσου. Υπάρχουν πολλές προτεραιότητες για κάθε νησί και κάθε νησί αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Υπάρχουν όμως και μερικά προβλήματα που τα συνάντησα σε κάθε νησί, σε κάθε άκρη της Δωδεκανήσου. Το πρόβλημα της υγείας με την ελλιπή στελέχωση ή και την πλήρη μερικές φορές απουσία ιατρού είναι ένα βασικό ζήτημα για εμένα. Τα θέματα της παιδείας είναι επίσης ένας τομέας που εγώ θα προτάξω. Είναι απαράδεκτο να έχουν ανοίξει τα σχολεία δύο μήνες και σε αρκετά νησιά να έχουμε σοβαρές ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών. Πρέπει τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με τα παιδιά της υπολοίπου Ελλάδας. Το οφείλουμε στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Το πρόβλημα της συγκοινωνίας είναι ένα ζήτημα που είναι πρώτης προτεραιότητας. Πρέπει να σταματήσει ο αποκλεισμός και η απομόνωση των νησιωτών μας.
Άφησα για το τέλος το θέμα του τουρισμού, της ανάπτυξης, της οικονομίας. Όπως γνωρίζετε, είμαι άνθρωπος της αγοράς και γνωρίζω ότι χωρίς επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πρόκειται να βελτιωθεί η ζωή και το βιοτικό επίπεδο. Υπάρχουν απίστευτες προοπτικές για κάθε νησί μας.
Δυστυχώς η ιδεολογία αλλά και η ιδεοληψία που είχαν οι κυβερνώντες του Σύριζα όχι μόνο δεν έφερε ανάπτυξη αλλά αντίθετα «πάγωσαν» και σταμάτησαν επενδύσεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. Προτεραιότητά μου θα είναι η προσέλκυση επενδυτών και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των νησιών μας για να σταματήσει επιτέλους η μιζέρια και η μετανάστευση των νέων μας, νέων μορφωμένων και προσοντούχων, για να μπορέσει η νέα γενιά να ζει και να δημιουργεί στον τόπο που γεννήθηκε.
Δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ζωή όλων των Δωδεκανησίων!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ