Υπό εξέταση μεν αλλά μετά την κρίση βρίσκεται το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τις μεταφορές και άλλους κλάδους που έχει πλήξει σοβαρά η υγειονομική κρίση.

Αυτό τόνισε ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μιας γενναίας μείωσης στο ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης έχουν ήδη υποστηριχθεί με όσα μέτρα έχει πάρει η Κυβέρνηση (επίδομα 800 ευρώ αναστολές υποχρεώσεων επιστρεπτέα προκαταβολή) και θα συνεχίσουν να ενισχύονται.

Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών, για το τι θα ακολουθηθεί από την 1η Ιουνίου και μετά, είπε πως  τις επόμενες ημέρες θα συνομιλήσουμε με την εστίαση και εξήγησε πως έχουν σημασία τα τα χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο θα ανοίξει η εστίαση με περιορισμούς. Για τα μέτρα στήριξης που εξετάζονται είπε “θα πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά και μεθοδικά αν θα είναι μία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή κάτι άλλο. Όλα τα εξετάζουμε”. Εξήγησε πως τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και θα πρέπει να τα  αξιολογούμε κάθε φορά.

“Μελετάμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στις μεταφορές και σε άλλους κλάδους. Καθένα από μόνο του έχει μία λογική”, είπε αλλά στο σύνολό τους οι αποφάσεις έχουν δεδομένο ότι υπάρχουν ταμειακοί περιορισμοί, ξεκαθάρισε.

“Το επόμενο χρονικό διάστημα συζητάμε συνομιλούμε και προσπαθούμε να λύσουμε θέματα κλαδικά, γιατί υπάρχουν κλάδοι που πιέζονται ιδιαίτερα”, είπε. Για παράδειγμα, κλάδοι του πρωτογενή τομέα, των πεδίων της ενέργειας, της ακτοπλοΐας, της αεροπλοΐας, του τουρισμού και της εστίασης. Οι παραπάνω κλάδοι έχουν ήδη μπει στα οριζόντια μέτρα αλλά αυτά δεν αρκούν, “ειδικά στο τουρισμό χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο το οποίο το επεξεργαζόμαστε”, σημείωσε.

Εξήγησε πως υπάρχει η ιδιαιτερότητα του χρονικού διαστήματος που παραμένει κλειστός και  επιπλέον είναι άλλα τα χαρακτηριστικά παρέμβασης στο 12μηνο τουρισμό και άλλα στον εποχιακό τουρισμό. “Και εκεί θα υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις εκτός της οριζόντιας στήριξης”, είπε.

Πηγές  news247.gr/ 

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ