ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SZ: Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορ­το­γα­λία και η Ιρλαν­δία συγκα­τα­λέ­γο­νται παγκο­σμίως στην κορυ­φαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρ­μο­γής μεταρ­ρυθ­μί­σεων, γράφει η Süddeutsche Zeitung (SZ) σε ανάλυσή της για την πορεία της ευρω­παϊ­κής οικο­νο­μίας.

Η γερ­μα­νική εφη­με­ρίδα επι­κα­λεί­ται στοι­χεία του ΟΟΣΑ και σημειώ­νει ότι είναι «ιδιαί­τερα ενθαρ­ρυ­ντικό το γεγονός ότι ορι­σμέ­νες χώρες της ευρω­ζώ­νης επω­φε­λού­νται από διαρ­θρω­τι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις των προη­γού­με­νων ετών».

Η εφη­με­ρίδα του Μονάχου δια­πι­στώ­νει ότι η Ευρώπη βρί­σκε­ται σε τροχιά ανά­καμ­ψης.

«Η εντύ­πωση της αδύ­να­μης ηπείρου είναι απατηλή: Η ζώνη του ευρώ ενι­σχύ­ε­ται οικο­νο­μικά. Η οικο­νο­μία έχει μάλιστα τις δυνα­τό­τη­τες να ξεπε­ρά­σει τις επι­πτώ­σεις της χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κής κρίσης» σημειώ­νει.

Η SZ υπο­γραμ­μί­ζει, πάντως, ότι προ­ϋ­πό­θεση για να συμβούν όλα αυτά είναι να συμ­βά­λουν ενεργά και οι πολι­τι­κοί στην Ευρώπη με μεταρ­ρυθ­μί­σεις, όπως η ολο­κλή­ρωση της τρα­πε­ζι­κής ένωσης, μια κοινή εγγύηση κατα­θέ­σεων και η δημιουρ­γία ενός ευρω­παϊ­κού νομι­σμα­τι­κού ταμείου.

in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.