Ειδήσεις

Η Ομάδα Αιγαίου σε Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς και Αγαθονήσι

Για τον 21ο Διάπλου ετοιμάζεται η Ομάδα Αιγαίου, η οποία με 13 φουσκωτά σκάφη, το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο με 102 εθελοντές και 35 γιατρούς θα επισκεφθεί φέτος 11 νησιά.

Ο Διάπλους Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από 7-18 Μαΐου και θα περιλαμβάνει το Κουφονήσι, τη Σίκινο, τη Θηρασιά, την Ανάφη, την Αστυπάλαια, την Πάτμο, τους Αρκούς, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τους Φούρνους και τη Θύμαινα.

Συνολικά 35 γιατροί από 22 ειδικότητες θα βρεθούν στα νησιά και θα κάνουν αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους. Επίσης θα δωρίσουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία.

Επιπλέον εκτός από το μικροβιολογικό και τα ιατρεία ειδικοτήτων, φέτος θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ιατρικές δράσεις:

Ιατρείο ελέγχου και πρόληψης οδοντιατρικών παθήσεων, που θα περιλαμβάνει οδοντιατρική περίθαλψη, φθορίωση στα παιδιά και ομιλίες για την στοματική υγιεινή.
Ιατρείο έλεγχου και πρόληψης πνευμονολογικών παθήσεων, που θα περιλαμβάνει προληπτικό και διαγνωστικό έλεγχο για τις πνευμονολογικές παθήσεις και σπιρομέτρηση.
Ιατρείο θυρεοειδούς, που θα περιλαμβάνει ορμονολογικές εξετάσεις, υπέρηχο και βιοψίες.
Ιατρείο μαστού, που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση, εκμάθηση αυτοεξέτασης και προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.
Αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο των παθήσεων του θυρεοειδούς, Τ3, Τ4 και TSH.
Ομιλίες για το bullying.
Ομιλίες για το κάπνισμα και τις συνέπειές του.
Ομιλίες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Συζήτηση γονέων και κηδεμόνων με την ψυχολόγο της Ομάδας.
Ειδικός ακοολογικός έλεγχος και χορήγηση δωρεάν υ/τ ακουστικών σε ειδικές περιπτώσεις.

in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου