Ειδήσεις

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής

Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς και πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου, στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου, εκτός του δημάρχου που προήδρευε, παρευρίσκονταν:

Εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων οι Θεόδωρος Παπαγεωργίου, νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου Δημ. Κυπριώτης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ληξιαρχείου του Δήμου Ρόδου, υπεύθυνος για την προετοιμασία των εκλογών, η κα Νιλάι Ντουρούκανλη, εκπρόσωπος των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Νίκος Κολιάδης, εκπρόσωπος των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Εκ μέρους των παρατάξεων (με αλφαβητική σειρά κατά επώνυμο):

Γιαννάς Νικόλαος (Νησιωτική Ανατροπή / επικεφαλής:Μπενέτος Σπύρου – Περιφερειακές εκλογές)
Διακομιχάλη Άννα-Μαρία ((Ρόδος-Δύναμη Πολιτών / επικεφαλής: Φώτης Χατζηδιάκος – Δημοτικές εκλογές)
Καραμιχάλης Γιάννης (Ροδίων Όραμα / επικεφαλής: Στράτος Καρίκης – Δημοτικές εκλογές)
Ντάλιας Αναστάσιος (Ρόδος-Πορεία Ανατροπής / επικεφαλής: Γιώργος Υψηλάντης – Δημοτικές εκλογές)
Περδικάρης Γιάννης (Λαϊκή Συσπείρωση – επικεφαλής: Λίλα Καφαντάρη για τις περιφερειακές και Τάκης Πότσος για τις δημοτικές εκλογές)
Ρουμπέτη Στυλιανή (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο / επικεφαλής Γιώργος Χατζημάρκος – Περιφερειακές εκλογές)
Σπυρίδης Σάββας (Ελληνική Αυγή / επικεφαλής ο ίδιος – Περιφερειακές εκλογές)
Ταρασλιάς Κώστας (Ροδιακή Δημιουργία / επικεφαλής: Χατζής Χατζηευθυμίου – Δημοτικές εκλογές)
Τσαμπανάκης Κώστας (Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας / επικεφαλής: Γιαννης Μαχαιρίδης – Περιφερειακές εκλογές)

Τα όσα συμφωνήθηκαν (είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία) θα πρέπει να περάσουν από δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Τα σημεία που συζητήθηκαν είναι:

1. Ίση μεταχείριση στις προεκλογικές διευκολύνσεις προς όλες τις παρατάξεις (ομόφωνα)
2. Η αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου θα διατίθεται προς παρατάξεις και υποψηφίους (μετά από συμφωνία με τις παρατάξεις που εκπροσωπούν) για συνεντεύξεις κ.λπ., μετά από ενημέρωση του γραφείου δημάρχου (ομόφωνα)

3. Τα 105 ταμπλώ που διαθέτουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα τοποθετηθούν σε 7 σημεία εκτός κέντρου στην πόλη και σε ένα σημείο στην Κρεμαστή, από 10 σε κάθε θέση, όπου θα αναρτώνται ισότιμα και με κυλιόμενη σειρά αφίσες και προεκλογικό υλικό των παρατάξεων. Διάθεση επιπλέον 5 ταμπλώ για την προβολή της κεντρικής εκδήλωσης κάθε παράταξης, μόνο για την ημέρα της εκδήλωσης (ομόφωνα).
4. Δεν θα χρησιμοποιηθούν περίπτερα. Για τραπεζάκια η πρόταση του Δήμου να υπάρξουν από 3-4 στην Πλαστήρα και στην πλατεία Κύπρου, που θα διατεθούν με δημόσια κλήρωση, δεν πέρασε ομόφωνα (διαφωνία κ. Περδικάρη εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης), οπότε την τελική απόφαση θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο.
5. Απαγορεύονται (και εκ του νόμου) πανώ και αεροπανώ (παραπέμπεται στο δημοτικό συμβούλιο η διαφωνία του κ. Περδικάρη)

6. Απαγορεύεται κάθε είδους ρύπανση (αναγραφή συνθημάτων, παράνομη αφισοκόλληση, πλαστικές σημαίες, ρίψη φέιγ-βολάν κ.λπ.)
7. Λελογισμένη χρήση μεγαφώνων και μόνο για τις κεντρικές εκδηλώσεις των παρατάξεων
8. Θα δοθούν από 2 κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης σε κάθε παράταξη μέχρι και την ημέρα των εκλογών (και των επαναληπτικών, αν υπάρξουν, για τους δύο συνδυασμούς που θα πάρουν μέρος σε αυτές).

Το πρακτικό υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου