Ρεπορτάζ

Επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται στην πόλη

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι αρκετά από τα έργα, που εκτελούνται από το Δήμο Ρόδου.

Την πορεία των σημαντικότερων έργων που εκτελούνται στην πόλη επιθεώρησε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ. Χάρη Λαμπρίδη, αρκετούς μηχανικούς και δημοσιογράφους.

Ουσιαστικά ο κ. Κουσουρνάς θέλησε να κάνει ένα μικρό απολογισμό των έργων που θα παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή.
Η περιοδεία ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης των όψεών του.

“Έγινε καθαίρεση των επιχρισμάτων των όψεων. Επισκευάζεται στην παρούσα φάση ο σκελετός του οπλισμένου σκυροδέματος και απομακρύνονται οι παλαιές υδρορροές που είχαν προβλήματα. Το έργο εξελίσσεται βάσει του χρονοδιαγράμματος”, δήλωσε ο μηχανικός του Γραφείου Μεσαιωνικής Πόλης κ. Κυριάκος Μάγος.

“Η συγκεκριμένη φάση του έργου, που αφορά τη μερική αποκατάσταση των όψεων και έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ θα τελειώσει μέχρι το τέλος της θητείας μας. Η πρώτη φάση αφορούσε εργασίες στο εσωτερικό του Εθνικού Θεάτρου. Στείλαμε την πλήρη μελέτη στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για έγκριση. Εχουν εξασφαλιστεί τρία εκατομμύρια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αναζητούμε και άλλους πόρους για να γίνει η ολική επισκευή του κτηρίου”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως η επόμενη δημοτική αρχή θα βρει έτοιμη τη μελέτη και τα πρώτα κονδύλια.

“Στην επόμενη θητεία θα έχει τελειώσει το έργο επισκευής του Εθνικού Θεάτρου. Για την πλήρη αποκατάσταση απαιτούνται πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα γίνει στολίδι για τη Ρόδο”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς. Σημειώνεται ότι για το Εθνικό Θέατρο έχουν δαπανηθεί ως σήμερα τεράστια ποσά, χωρίς να βελτιωθεί, όμως, η κατάστασή του.

Ακολούθησε επίσκεψη στην πλατεία Κουντουριώτη όπου εκτελούνται εργασίες ευπρεπισμού από το Δήμο Ρόδου.
“Έγινε καθαίρεση των πεζοδρομίων που περιβάλλουν τα παρτέρια. Θα γίνει αποκατάσταση και θα τοποθετηθεί φωτισμός. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα παρτέρια”, δήλωσε ο κ. Χάρης Λαμπρίδης.
Εργασίες εκτελούνται και στο συντριβάνι που βρίσκεται έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.

Χρειάστηκε, όπως τόνισαν ο δήμαρχος και ο κ. Λαμπρίδης, να γίνει ειδική παρέμβαση για να μην παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα το συντριβάνι.

“Γίνεται αποκατάσταση του συντριβανιού. Θα τοποθετηθεί ειδικό φίλτρο για να μην καταστρέφεται από τα άλατα”, δήλωσε ο κ. Λαμπρίδης.
Ο δήμαρχος επιθεώρησε και τις εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο παραλιακό μέτωπο της πόλεως και στην πλατεία Ναυάρχου Ιωαννίδη.

“Έγιναν εργασίες στα παρτέρια και δημιουργήσαμε υποδομές για τους μικροπωλητές. Θα αποκατασταθεί και η ζημιά που προκλήθηκε στο μώλο εξαιτίας καθίζησης”, δήλωσε η αρχιτέκτονας της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης κ.Ρεγγίνα Οικονομίδου.
Επεμβάσεις αποκατάστασης προβλέπονται, όπως δήλωσε ο κ. Λαμπρίδης και για την αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Πύλη Ντ’ Αμπουάζ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έργο για το οποίο έχει δεχθεί οξεία κριτική η δημοτική αρχή.
“Το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα. Το πρώτο τμήμα που αφορά τις οδούς, που ενώνονται με την οδό Δημοκρατίας, έχει τελειώσει. Τελειώνουν και οι παρεμβάσεις στη γέφυρα. Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις και στην πλατεία με αλλαγή στις επιστρώσεις” δήλωσε ο μηχανικός κ. Κων. Σκουμιός. Θα είναι προσβάσιμη η περιοχή για τους πεζούς πριν από το Πάσχα και αργότερα θα είναι δυνατό να περνούν και οχήματα.
“Ολοι έκαναν κριτική για την κακή κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο, όπου δραστηριοποιούντο οι ζωγράφοι. Θα υπάρχει πλακόστρωτο. Σε σαράντα ημέρες θα μπορούν να περνούν και τροχοφόρα», δήλωσε ο κ. Σκουμιός.

Ακολούθως έγινε επίσκεψη στον ξύλινο διάδρομο που θα ενώνει το λιμάνι της Κολόνας με του τουριστικό λιμένα. Όπως δήλωσαν ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο μηχανικός κ. Φ. Φιλίππου σχεδιάζεται να επεκταθεί ο ξύλινος διάδρομος μέχρι την Ακαντιά.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς επισκέφθηκε και το τμήμα του παλαιού νοσοκομείου, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ρόδου και ζήτησε από τους εργολάβους την επίσπευση των εργασιών. Ακολούθησε επίσκεψη στην πλατεία Δωριέως όπου επίσης εκτελείται έργο με μέριμνα της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος συνομίλησε και με κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης που του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μετά τη Μεσαιωνική Πόλη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο συνοικισμό “Βάκχος” όπου κατασκευάστηκε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο.“Έχουμε ολοκληρώσει το νηπιαγωγείο στο συνοικισμό Βάκχος, που μελετήθηκε από μηχανικούς του Δήμου Ρόδου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Θα αρχίσει να λειτουργεί στη νέα σχολική περίοδο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ποδηλατόδρομο, που ξεκινάει από τις ξενοδοχειακές μονάδες του Φαληρακίου και εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων.

“Είναι κομμάτι ενός μεγάλου έργου. Ο ποδηλατόδρομος θα φθάσει μέχρι το σημείο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά, κοντά στο κοιμητήριο των Ταξιαρχών. Είναι έργο που χρηματοδοτείται από το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Στη συνέχεια εξετάστηκε η πορεία του έργου επισκευής της εισόδου στο μνημείο της Καλλιθέας.
“Θα τελειώσουν αρκετές παρεμβάσεις. Έτσι θα κλείσει ένας κύκλος εργασιών συντήρησης και επισκευής του μνημείου”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου