Ρεπορτάζ

Αυξήθηκαν οι πένητες και στο νησί της Ρόδου

Ολοένα και αυξάνονται στη Ρόδο οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της υπηρεσίας, που διαχειρίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Παρατηρείται αύξηση των πολιτών που ζητούν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας. Θα πρέπει να σας αναφέρω πως τώρα καλύπτουμε τις ανάγκες 320 οικογενειών.

Λύγισαν και οι Ροδίτες αφού δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη και προσφεύγουν στις υπηρεσίες μας», δήλωσε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος αρμόδια για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Δέσποινα Μουτάφη.

Πέρσι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο διανέμονταν τρόφιμα σε 270 οικογένειες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που ωθούν και τους Ροδίτες να ζητούν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η κ. Δ. Μουτάφη δήλωσε πως το πρόβλημα οφείλεται στην οικονομική κρίση που έχει εκτινάξει στα ύψη τα ποσοστά της ανεργίας και στη Ρόδο.
«Είναι υψηλό το ποσοστό της ανεργίας και στη Ρόδο. Αυτός είναι ο λόγος που αρκετές οικογένειες είναι σε δύσκολη θέση και ζητούν βοήθεια. Ελπίζουμε ότι μόλις ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις κάποιοι συνάνθρωποί μας θα βρουν εργασία και θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά για τις οικογένειές τους», δήλωσε η κ. Δέσποινα Μουτάφη.

Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει η Περιφέρεια, τώρα που πλησιάζει το Πάσχα τις οικογένειες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, η κ. Δ. Μουτάφη δήλωσε:
«Θα στηριχθούν οι 320 οικογένειες. Και άλλοι συμπολίτες μας, που αυτή την περίοδο είναι σε δύσκολη θέση, μπορούν να τύχουν βοήθειας αν σπεύσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν την δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί».
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δημιουργήθηκε το 2009 όταν διαπιστώθηκε ότι στην ευημερούσα και λαμπερή τότε Ρόδο οικογένειες και μοναχικά άτομα ζούσαν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.
Οι ωφελούμενοι με αιτήσεις που υποβάλλουν και βάσει κοινωνικών, οικονομικών κριτηρίων και έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών, εντάσσονται στην Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και λαμβάνουν τρόφιμα.
Απώτερος σκοπός της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους του νησιού μας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται με διακριτικότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια βασικές βιοτικές ανάγκες.
Με τη φροντίδα του Κοινωνικού Παντοπωλείου παιδιά φτωχών οικογενειών έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών χωρίς να πληρώνουν. Παρέχονται στους οικονομικά αδύνατους και υπηρεσίες υγείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου